– En nylig formiddagstur i Københavns Havn gav tre rigtig fine fisk, fortæller Jacob Bøggild. – Jeg lagde ud ved Operaen og fik hurtigt en torsk på tre kilo rent. Det er en oplevelse at se en pæn fisk stige op gennem det klare vand, når den store bygning kaster skygge og giver totalt læ for vinden – næsten som et drømmesyn. Jeg fik ikke mere, selv om der givet var flere fisk i område. Der var for meget tang på bunden, og jeg havde ikke alternativer med til det gængse fiskeri med jig.

– Efter en del debat med mig selv, valgte jeg at tage videre til strækket over for Diamanten, og det var ikke en dum beslutning. Andet kast gav en fornemt fightende tokilos torsk. Og et par kast senere var der hug igen. Denne gang en lige så flot kæmpende torsk på næsten samme størrelse. Vi må håbe, fornuften sejrer, så dette spændende og tilgængelige fiskeri, som så mange har fornøjelse af, kan få lov at fortsætte, slutter han.

Du kan læse mere om forslaget om forbud mod torskefiskeri i Københavns Havn, som pt er til høring her. Hvis du vil forhindre fiskeforbuddet kan du også selv skrive et høringssvar.

På Fisk & Fris Youtube, hvor du kan abonnere gratis, kan du se denne video om torskefiskeri i Københavns Havn.

 

Hvidovres Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This