– Da vi var ankommet til Gotland, begyndte de – hvad der ellers ifølge vejrudsigten skulle være gode forhold, at ændre sig, fortæller Kasper Weidick Iversen fra Team Sportex. – De fleste dage skulle der komme vindstød op til 19 m/s fra skiftende retninger. Samtidigt så faldt middelvandtemperaturen fra omkring 4 til 2,6 grader celsius. Men dette skulle ikke sætte en stopper for vores fiskeri.

– Vi fik hurtigt prøvet en masse spots rundt omkring på øen, og erfaringerne fortalte os at, hvis vi fokuserede på det dybere vand over skifferpladerne, så fandt vi ofte mindre blankfisk på op til omkring 50cm. Disse fisk var meget forsigtige, og de fleste gange resulterede det i, at de blot skubbede til vores blink. Dog var min kammerat dygtig nok til at narre en flot blank 60 cm ørred. Hvis vi derimod fiskede de mere lavvandede områder med mørkere mudret bund, som hurtigere blev opvarmet, fandt vi større koncentrationer af store slanke fisk. Desværre var de store blanke som forsvundet.

– Men på den sidste plads før færgen hjemad, skulle min Sportex Tiboron RS-3 Seatrout vise præcis, hvad den var skabt til: Langt ude over en mørk plamage, så jeg noget i overfladen, som kunne indikere en eller flere fisk. Et langt kast blev leveret perfekt et par meter bag den mørke plet, og efter et par omdrejninger på hjulet kom hugget. Fisken gik i overfladen med det samme, og forsøgte at slippe fri af blinket. Men release-rigget gjorde sit job, så krogen blev siddende i munden på fisken. Resten af fighten blev foretaget halvt over og under vandet, men til sidst kunne jeg nette den blanke fisk. Kort tid efter ringede alarmen, og tiden var kommet til at hoppe i bilen og køre mod færgen. Alt i alt en god tur, med mere end 40 ørreder, 4 gedder og en rødspætte, slutter han.

Læs hvordan du laver den nyeste version af release-rigget der vil hæve din landingsprocent fra 40-50% til 85% i bogen “Havørred – Refleksioner på kysten”, som du kan købe her (REKLAME).

 

Jans Lystfiskershop

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This