Hej Fisk og Fri. – Jeg tog på den østsjællandske kyst forleden morgen sammen med min søn Aske, fortæller Steen Lyck. – Han ville nemlig gerne introduceres til kystfiskeriets forunderlige verden. Vi var ved vandet klokken 8.00, og jeg havde rigget to 9” stænger til torsdag aften for at spare lidt tid ved ankomsten. Begge med en lille str. 2 Owner enkelt krog og en 18 grams Silling i sølv, da jeg tænkte, at det kolde vejr nok ville levere rimelig klart vand. Vinden stod skråt ind mod stranden og gav havet godt med liv samt perfekte bølger.

-Der gik ikke lang tid, før min første fisk ramte netkanten og kort tid efter landede Aske sin første havørred med en begejstring, som ikke var til at tage fejl af. Fiskene kom ud igen, og der blev fisket videre. Inden middag havde vi landet fem fisk. Der var tre til Aske, hvor den største målte 53 cm og så to til mig. Så det var den perfekte tur på kysten med sol og blå himmel. Min sidste fisk huggede helt ude i kastet, og jeg viste straks med de kræfter den havde – samt de gode lange udløb, demn leverede,l at det var en fin fisk, der viste sig at være 63 cm og 2,5 kg, slutter han.

Husk at tjekke alle vores fede, dybdegående havørredartikler i artikelarkivet her, hvis du vil vide mere om havørredfiskeri.

Og – skulle du fange en blank havørred over 5 kilo på en Westin agn – kan du også vinde en W10 spin i konkurrencen her.

 

Havørred - Refleksioner på kysten

 

Steen Lyck´s søn fik sin første havørred på turen - under store jubelråb.

Steen Lyck´s søn fik sin første havørred på turen – under store jubelråb.

    Jans Lystfiskershop

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This