Exotic Fishing Thailand byder blandt andet på super flotte arapaimer som denne.

Rundt omkring i blandt andet Thailand bliver det mere og mere almindeligt med turist resorts, hvor man kan holde en komfortabel ferie ved en sø med masser af store eksotiske fisk som fx arapaima, mekongmaller og siamesiske karper. Jannick og Kristian Eggert har netop været på fiskeferie på resortet Exotic Fishing Thailand i Phang Nga provinsen.

 

AF JANNICK EGGERT

 

I år var det fjerde gang vi fiskede Exotic Fishing Thailand, og denne gang fiskede vi i syv dage. Selvom vi ramte en svær periode ved søen, blev det alligevel til en fantastisk tur med nogle rigtig store og lidt specielle fisk imellem.

Stedet er helt fantastisk. Der er restaurant ved søen, som laver rigtig god mad, og du kan få bragt det hele ud til dit spot, så du ikke mister noget af din fisketid. Og omgivelserne bliver ikke meget smukkere at sidde og kigge på, når man ikke har travlt med at fighte fisk eller rigge stængerne til.

 

Grejshoppen

 

Hvor vi var er en stor sø omringet af store bjerge, der stiger lige op i himlen. Engang i mellem kan man høre aberne oppe fra bjergene, og der er store ørne, som kommer et hurtigt smut forbi for at jagte småfisk ved søen. Eller sagt på en anden måde – der er alle former for dyreliv, lige fra farverige sommerfugle og kolibrier til store øgler og slanger, hvis man går lidt ud i krattet for at leder efter dem. Men slangerne er ikke noget, der generer en, da de er mere bange for dig – end du er for dem.

 

Arapaima som denne er der gode chancer for at fange på resortet Exotic Fishing Thailand.

Arapaima som denne er der gode chancer for at fange på resortet Exotic Fishing Thailand.

Komfortabelt, guidet fiskeri

Man får tildelt et spot efter ønske, hvis der ikke er fuldt booket, og ellers finder man altid ud af det, da ejeren af stedet er helt nede på jorden og til at snakke med. Man får også tildelt en thai guide, som hjælper med alt det man ønsker han skal gøre for en, men deres job er egentlig kun at vejlede dig og hjælpe med at nette fisk, og de vil virkelig gøre alt for, at du fanger en fisk. De kan ikke så godt engelsk, men jeg har ikke haft nogle problemer med at kommunikere ved hjælp af lidt tegnsprog og et meget basic engelsk. De er nogle fantastiske gutter, og jeg har haft så meget sjov sammen med dem, hver gang jeg har været der. De er helt klart nogle dygtige fiskere, som fisker ved søen hver dag, så det er bare med at kigge efter hvad de gør – og høre på hvad de siger for at lære alt hvad man kan af dem. Jeg har lært alt hvad jeg ved om fiskeri i søen og også generelt ferskvands fiskeri i Thailand fra dem af, og kan nu stort set klare mig selv ved søen. 

Eksotisk specimenfiskeri

Fiskeriet ved søen er stationært fiskeri, som vi kender det fra stør- og karpe fiskeriet, men bare med noget kraftigere grej og lidt kortere stænger. Det er store shimano baitrunner hjul og special lavede 9 fods stænger, som ejeren har valgt der skal bruges ved hans sø. 

 

Amazon redtail catfish som denne er der en del af på Exotic Fishing Thailand - ofte i størrelser på 30-40 kilo.

Amazon redtail catfish som denne er der en del af på Exotic Fishing Thailand – ofte i størrelser på 30-40 kilo.

 

Der bliver fisket med boilies, pop ups, pellets, kyllinge hjerter eller livebait fra søen, som man selv skal fange, hvis man vil bruge det. Ellers kan man spørge sin guide om hjælp, hvis han ikke allerede selv er i fuld gang. To forskellige slags frosne fisk kan også bruges, og så er der Thailands svar på groundbait – nemlig lahm powder, som er en form for rismel. Det er også effektivt at fange en masse små fisk, som kan klippes op i mindre stykker til at baite et spot op med.

Mangler man udstyr, så er der også en shop ved søens restaurant, hvor man kan købe lidt forskelligt, hvis det er det man tror virker på dagen. Men – som standard får man en standard bait kasse hver dag, som er med i prisen, og den består af en pose med kyllinge hjerter, 3 kilo frosne fisk, 1 kilo tun boilies og 10 kilo lahm powder. Alt bliver stort set fisket på hair rig og lahm foderet bliver fisket på en feeder på bunden eller fra et flåd en halv meter under overfladen.

 

Exotic Fishing Thailand ligger smukt blandt skovdækkede bjerge.

Exotic Fishing Thailand ligger smukt blandt skovdækkede bjerge.

Mange forskellige fisk at fange

Der er sat 60 forskellige arter fra blandt andet hele asien ud i søen. Ikke engang ejeren ved præcist hvad der er tilbage, og hvor store de er blevet – ud over dem som bliver fanget. Så hver gang man har fisk på, er det vildt spændende at se hvad der kommer op til overfladen. Der er ingen garanti for, at du fanger det du fisker efter – eller ”burde” fange på de forskellige typer bait. Herhjemme ved man jo, at hvis du fisker med boilies og pop ups fanger du karper, suder og i værste tilfælde brasen, man sådan fungerer det ikke helt her.

Der fiskes fra 8 morgen til 7 aften. Om morgenen er fiskene trukket helt ind ved land for at jagte småfisk, men som morgen bliver til formiddag trækker de med det samme ud på de dybere dele af søen, da det meget hurtigt bliver varmt. Omvendt trækker de ind igen, når solen går ned bag ved bjergene og kaster skygge over søen. Når man rammer den sidste times fiskeri, og det er blevet mørkt, så er der nærmest fangst garanti – med mindre man virkelig har en katastrofalt dårlig dag. 

Arapaima over 100 kilo

En af de flotteste fisk i søen er efter min mening en af søens største arter – nemlig arapaimaen, der oprindelig stammer fra Amazonas i Sydamerika. Det er nogle en rigtig vilde fightere, som tager de længste udløb, jeg har oplevet. De flyver afsted med 100 i timen, og kan tømme halvdelen af hjulet på 10 sekunder. Og så ryster de voldsomt med hovedet, så man står der med kroppen fuld af adrenalin, totalt gummi ben og tænker ej nej nej nej, nu splitter den hele lortet ad og ryger af…

Jeg fangede fem den her gang, og to af dem var virkelig store. Den største blev vurderet til 110-120 kg og havde de flotteste røde aftegninger hele vejen op af kroppen. Det var virkelig en konge fisk. Fangede to af dem på frugt boilies og tre stk på livebait.

 

Når du fisker hos Exotic Fishing Thailand er det med udstyr, som tilhører resortet.

Når du fisker hos Exotic Fishing Thailand er det med udstyr, som tilhører resortet.

Bomstærke chao phraya

Chao phray er den absolut stærkeste fisk kilo for kilo, jeg nogensinde har fanget. Det er en fisk, som virkelig prøver at hive armene af en. De bliver bare ved og ved med at trække linen af hjulet i lange udløb med en jævn fart. Og når man så får den nogenlunde tæt på land, så trækker den bare afsted igen – og sådan kan den blive ved gang på gang. Jeg fangede en albino på 40-50 kilo, og det tog langt over 20 minutter, før den havde kørt sig selv træt, hvorimod den største arapaima kørte sig selv træt på små 10 minutter.

Jeg fik to Chao phraya i nettet og var så heldig at fange en almindelig på 60-70 kg og albinoen på 40-50 kg. De blev begge to fanget på tre kyllinge hjerter fisket på et flåd 30-40 cm under overfladen.

Massive siamesiske karper

Den siamesiske karpe er den største karpeart i søen, og den kæmper på en meget speciel måde med små hårde udløb og en del hovede rysten. Så det er endnu en fisk, der får dig til at tvivle på, om den overhovedet når at komme i nettet, da føles som om, at den kan ryste sig fri når som helst. Og de fortsætter med at kæmpe, når du vil have taget et billede, så det er virkelig en mission i sig selv at få et ordentligt foto med dem, fordi den er så stærk. Der er ikke rigtig noget man kan holde dem fast i ud over dens bryst finne, og de vil altid wrestle, når man får dem op af vandet.

Jeg fangede på denne tur to, hvor den største var på ca 40 kg. Begge to blev fanget på flåd med feeder under. Lahm powderet var mast rigtig hårdt fast, hvor rigget så var gemt inde i lahm kuglen som bliver fisket en halv meter under overfladen. Fisken suger ofte hele kuglen ind i munden, så der skal gives hurtigt modhug på de runs man får på flåddet, før den mærker, at der er noget galt og spytter det hele ud igen.

 

Maller som disse giver dig kamt til stregen.

Maller som disse giver dig kamp til stregen.

Mægtige mekongmaller

Mekong catfish´en er søens konge, for den er den aller største fisk i søen. Man kan ikke forklare hvor meget power de fisk har, før man har mærket det på egen krop. Det er helt sindssygt! De skal fightes super hårdt, og giver du dem 1 minut med lidt mindre pres på, ja så når fisken at komme sig også, og så er det som om, at du lige har kroget den på ny.

Jeg har set voksne mænd ligge på knæ og være kørt midt over uden at fisken var i land endnu. Når man fighter de fisk, skal man bruge teknikken, som vi kalder Mekong shuffle. Jeg ved ikke, om det er et påfund her fra søen, eller det rent faktisk hedder det. Men man bruger hele kroppen til at gå fisken tilbage, så man får trukket fisken stille og roligt mod land – og så skynder man sig at få line på hjulet igen, når man går frem mod fisken. Man får den aldrig i land ved at pumpe den ind for, så slagter man sig selv fuldstændig, da fisken er så meget større og stærkere end en selv. 

Vi var heldige at få landet en, som blev vurderet til 130-140 kg, og jeg skriver vi fordi både mig og min bror var med til at fighte den. Det tog os omkring 40 minutter at lande den. Den blev også taget på lahm fisket på flåd og feeder 50 cm under overfladen, men her bliver fisken tiltrukket af alle de små fisk, der sværmer om lahm kuglen – også kommer den simpelthen og suger hele stimen plus kuglen ind, hvorefter det lyder som om ens alarm er ved at brænde sammen… Det er tit så hårdt et hug, at stangen hopper på ens rod pod.

 

Det gælder om at bære handsker og passde på når man håndterer disse ripsaw catfish.

Det gælder om at bære handsker og passe på, når man håndterer disse ripsaw catfish.

Savtakkede ripsaw catfish 

Denne meget specielle maller er en af de mere farlige fisk, at skulle have et billede af, som man næsten kan se på billedet. Det er derfor 100% på eget ansvar, når man går ned i vandet til fiskene. Jeg fik landet to gode fisk, og det er en art, som ikke bliver vildt stor. Den største blev vurderet til 15-20 kg. Jeg fangede begge fisk på feeder med to gule pop ups fisket på hair rig.

Rødhalede maller fra Amazonas

De flotte amazon redtail catish kan fanges på alting. Jeg fangede dem hver eneste dag, lige gyldigt hvor meget jeg prøvede at undgå dem, da jeg efterhånden har fanget virkelig mange af dem. Men de fighter hårdt og nogen gange grynter de højlydt, når man får dem op ad vandet, fordi de skubber luft igennem gællerne. Det er bare en rigtig flot fisk. Der er også asian redtail i søen, men dem fik jeg kun landet en enkelt lille en af. Denne art er en smule mere sky end amazon redtail.

Jeg fik landet et par rigtig gode amazon, og man klager jo aldrig over at fange fisk lige meget hvad – og slet ikke når vi snakker de her størrelser! Den største blev vurderet til 30-40 kg og blev fanget på frosne fisk, som ikke er så frosne mere efter at have ligget en hel dag i bait kassen… Jeg mistede også en rigtig stor alligator gar lige foran nettet, hvilket var mega træls, men sådan er det jo en gang imellem Så alt i alt en perfekt tur, men det var også godt at kunne slappe lidt af igen, da jeg kom hjem. Jeg havde blå mærker hele vejen op af armen efter at have givet alle de hårde modhug, og min hånd på den anden arm havde fået vabler af at spinne ind. Det er halvhårdt fiskeri, men helt klart også det fedeste fiskeri jeg har prøvet!

 

Friluftsland

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This