– Weekenden var godt på vej, og imens alle var ude for at tjekke tilbud på Black Friday, tog jeg i stedet afsted på en tur ud til den åbne kyst. Og det skulle vise sig at være en af de rigtige gode dage.

– Vandet på pladsen var helt kakaofarvet med små områder, hvor vandet havde en smule bedre sigt. Jeg fiskede i et område med revlekyst, og noget der minder om meget lange badekar. Jeg kender dette område rigtig godt og fiskede hen af kysten. Snart nærmede jeg mig et særligt  område, hvor der et revlegennembrud, som har har en særlig betydning for mig. Her har jeg nemlig været meget heldig før med store fisk. Jeg kunne derfor allerede mærke en stemning, der byggede op, jo tættere jeg kom på.

– Jeg fiskede med en ny farve af Salty In-line Pink Ayu på 22 gram fra Westin, som ikke er kommet i butikkerne i nu, men som kommer det lige om lidt. Det er en rigtig efterårs/vinter farve med pink ryg. Jeg kastede ud på kanten ved revlegennembruddet  og satte tempoet helt ned. Efter nogle gange på hjulet kom det tunge hug.

– Først var der stilhed, og fisken var rolig, men den var ikke til rykke. Det er typisk i det helt uklare vand. Men da jeg lagde  pres på, gik det op for den massive fisk,  at den var kroget, og så begyndte den ellers at spille med musklerne. Det blev en heftig omgang tovtrækkeri, og selv om jeg prøvede at få fisken i overfladen til netning, lykkes det ikke de første par gange. Derfor var jeg nød til at går tur med den ind på det lavere vand, før jeg kunne få den i nettet. Fisken var en overspringer på lige omkring 70cm, men slank og strømlinet.

– Men strækningen jeg fiskede på var ikke slut,
og der var mere i vente længere nede af kysten. Jeg kunne fornemme, at der var store fisk inde. Med hvert et kast steg spændingen, og jeg havde rettet min fulde koncentration mod vandet. Igen lod jeg tempoet komme helt ned, så jeg kunne mærke gennemløberens gang i vandet fra side til side. Der skulle ikke gå mere end 15 minutter, før jeg igen fik et tungt hug, og med det samme kunne jeg mærke de tunge hovedslag.

– Fisken kæmpede godt, og var igen ikke til at få op i overfladen til netning, så jeg måtte igen få fisken ind på lavt vand, før den kom i nettet. Fisken var også en flot overspringer, men i bedre form på lige omkring 70cm. Begge fisk kom tilbage i vandet igen, og jeg må sige, at Salty inline i farven Pink Ayu gav en stor oplevelse denne morgen.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This