Jeg har, som du har kunnet læse tidligere, netop påbegyndt arbejdet med den helt nye udgave af havørredbogen ”Refleksioner på Kysten”, sammen med Rasmus Ovesen. Værket udkom for første gang i 2013 og blev genoptrykt med en 2. udgave i 2014. Siden da har bogen været udsolgt fra forlaget. Den efterhånden klassiske havørredbog, der også indeholder kapitler med blandt andet biolog Jens Jeppesen, Henning Trier, Per Ekstrøm og Thomas Hansen fra “Havørredens Hemmenligheder”, kommer til at dække alt, hvad der er værd at vide for den moderne kystfisker – hvad enten du er til spinne, flue eller bombardafiskeri.

Alle de fisketekniske kapitler om flue, spin og bombarda, kommer til at gennemgå en grunding opdatering. Et af de kapitler, der kommer til at gennemgå den mest omfattende revidering, er sektionen ”De sidste 50 %”, som går i dybden med de specialtakler, der kan øge din landingsrate med 50-100% set i forhold til traditionelle spinne, flue og bombardateknikker. Selvom grundprincipperne for at opnå markant højere landingsrater er de samme som i 2013 – har jeg siden da udviklet en række nye versioner af taklerne, der gør det markant lettere at perfektionere sit fiskeri med disse. Siden “Havørred – Refleksioner på Kysten” udkom er grundprincipperne bag effektiviteten og funktionaliteten af taklerne belyst endnu bedre med yderligere et par tusinde kontakter – samt underbygget af, at de samme mønstre ses for både regnbueørred, laks og gedde. Undervejs er vi også blevet klogere på hvilke parametre der betyder allermest for både krogning og skånsom genudsætning – samt hvordan. Alt dette betyder, at vi i bogen kommer til at præsentere det absolut nyeste og ypperste indenfor havørredteknik anno 2022.

Jeg har netop været ude for at teste den allernyeste version af mit releasetakel til kystblink- og woblere – og det virker perfekt, som du kan se på videoklippet af den fine 60 cm+ havørred der lod sig friste af en Rhino Sandeel på 21 gram fisket på en testversion af taklet forleden. Men – til forskel fra originaltaklet er den nye 2021/22 version betydeligt lettere at binde – og man kan selv vælge, om der skal én eller to kroge på alt efter situationen. Taklet, der er perfekt optimeret til skånsom afkrogning 100 % under vand med pushback disgorger vil også komme i en helt færdig “Rigged´N´Ready” version, der vil kunne købes i grejbutikkerne fra 2022. Tilsvarende vil selve de modificerede releaseblink også kunne fås færdigt lavede – lige til at sætte på taklet.

De nærmere detaljer om taklet og de nye releaseblink afsløres i bogen. Du kan roligt glæde dig.

Bogen, der udgives af Outdoor Consult/Fisk & Fri, kan forudbestilles både af private og butikker ved at sende en mail til jb@fiskogfri.dk

Vi ses derude – Jens Bursell

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This