I de seneste år er biggame-fiskeriets popularitet steget markant. Grunden til denne stigning er sikkert blandt andet, at den blåfinnede tun er vendt tilbage til de danske farvande. I de grå og kolde vintermåneder drømmer mange lystfiskere om rejser ud i verden til de mange hotspots for biggamefiskeri, og på trods af de moderne medier, så spiller bøger stadig en stor rolle som inspirationskilde.

Anmeldt af Sven Hille

De mest opdaterede bøger om emnet er nok uden tvivl de sidste par bøger fra den tyske biggameekspert Jürgen Oeders, fra sidste år, som du nu kan få på engelsk:

Ultimate Bluewater Gamefishing

Hovedfigurene i biggamefiskeriet er kæmpestore kampstærke fisk, de største som overhovedet kan fanges med krog og line. De presser alt op i styrke: grejet, fighten, oplevelserne og minderne.

Der stilles store krav til en bog, som omhandler de største fisk og fangstfølelser, der overhovedet findes. Den skal være så stor og kraftig som det tema, den omhandler. Ellers vil den efter en kort vurdering blive lagt til side som en ”undermåler”.

Det er der ikke fare for ved Jürgen Oeders bøger! Her er tale om imponerende fangstfotos og fantastiske illustrationer. Landkort og grafik giver med det samme indsigt i noget, som man absolut vil vide mere om. Og så hænger man allerede på krogen! Man begynder at læse og kan slet ikke holde op, og inden man ser sig om, er man blevet indfanget af denne bog, som er en vellykket blanding af tekniske og biologiske informationer, historiske og mystiske fortællinger – samt personlige iagttagelser og oplevelser. På denne underholdende og spændende måde formidler Jürgen Oeder sin viden.

Igennem bogen får alle begyndere tilgang til det verdensomspændende biggamefiskeri. Og selv de inkarnerede ”gamle” sømænd, som har fisket i alle verdenshave, får inputs til deres lidenskab, som de aldrig har hørt eller læst om. Bogen, der er lækkert indbunden med masser af godt indhold med substans er en vil blive en bibel for mange biggamefiskere.

Successful fishing in the Mediterranean

Et barn af den store bog er Successful fishing in the Mediterranean: Mange feriegæster har med stor smerte måttet erkende, hvor svært det kan være at kroge en fisk i ”mare nostrum”. Men det er der råd for nu!

Jürgen Oeder beskriver her, hvordan man med forskellige metoder og endegrej kan fange fisk ved lokaliteter som fx Kroatien, Ebro-deltaet og Mallorca. Hvad enten det skal være en havaborre i pandestørrelse, en multe til agn efter guldmakrel eller en blåfinnet tun på et trecifret antal kilo, så formidler forfatteren på de 70 sider masser af fisketeknik med et væld af let forståelige og tips og tricks.

Et af hovedpunkterne er fiskeriet efter den blåfinnede tun. For alle, som med egen båd vil jagte disse krabater i Adria, er denne bog et ”must have”!

Det sidste kapitel, som omhandler arts-bestemmelse, er et godt værktøj. Her beskrives de 46 vigtigste fiskearter, og Jürgen Oeder giver også tips til, hvorvidt det kan betale sig at spise dem.

Begge bøger er udkommet fra Jürgen Oeders eget forlag og kan bestilles direkte i hans online-shop: www.juergen-oeder.com

ULTIMATE BLUEWATER GAMEFISHING: 646 sider, fast bind, Over 400 billeder, grafiker og landkort, Pris: 79,90 €

SUCCESSFUL FISHING IN THE MEDIERRANEAN: 197 sider, paperback, Pris: 19,90 €

 

Hvidovre Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This