– Min bror og jeg har igennem nogle år udforsket størfiskeriet, og vi har brugt en del tid på at udvikle vores tilgang til fiskeriet, fortæller Martin Lang Jensen fra Team Sportex. 

– Jeg synes, det er spændende at gå målrettet efter forskellige størarter, og derfor har jeg på de seneste ture valgt at benytte små pop-ups på 12-15 mm, da det virker som om, det øger chancen for nogle af de mindre og mere sjældne størarter. Heldigvis lader det ikke til, at man sorterer de store stør fra, selvom man bruger små pop-ups frem for halve skaller og store pellets. 

– Gennem vinteren og det tidlige forår har jeg desuden haft stor succes med en feeder-stang udviklet til mallefiskeri Jeg bruger en Sportex Catfire Feeder 11’, da den har en utroligt sensitiv top og masser af power til at udtrætte de stærke stør. Det meste af tiden sidder jeg klistret til stangen, da størerne er meget forsigtige, når vandet er koldt. 

– Denne taktik gav pote på min seneste tur til Blue Rock, hvor det blev til en del fine fisk fordelt på fire forskellige arter. Min bedste stør denne dag var en vestatlantisk stør på 12,1 kilo, hvilket er en ny art og dermed ny PR for mig. 

– Jeg har indtil nu fanget belugastør, hvid stør, sibirisk stør, russisk stør, adriatisk stør, vestatlantisk stør, glatstør og blandingsarten vilugastør. Den adriatiske stør, jeg fangede sidste år, var sågar en uofficiel dansk rekord på hele 14,1 kilo. Jeg håber, at jeg i år kan have held til at fange en stjernestør og måske en sterlet stør. 

 

Friluftsland

 

Med den følsomme stangtop på Catfire Feeder stangen fra Sportex, kan duj se de mindste stør nap. Øverst Martin med sin første vestatlantiske stør.

Med den følsomme stangtop på Catfire Feeder stangen fra Sportex, kan du se de mindste størnap. Øverst Martin med sin første vestatlantiske stør.

 

artin med dagens første russiske stør.

Martin med dagens første russiske stør.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This