Mallebestandene i Benelux er i kraftig vækst – og rekorden får jævnligt et nøk opad. Senest den 28 oktober skete det igen, hvor Jeroen Breur landede en fantastisk fisk på intet mindre end 243 centimeter.

– På den tur, hvor jeg fik den nye rekord, vertikalfiskede vi efter maller fra båd, og det startede med, at min bådmakker fangede en fin fisk på 195 centimeter, fortæller han. – Fisken blev efterfulgt af tre fine sandart. Klokken lidt over et om natten fik jeg så drømmehugget, og den kæmpestore malle leverede den vildeste fight i mørket.

Jeroens malle, der blev taget på et 19 cm Westin ShadTeez softbait fisket med en 180 grams Westin W3 stang, er netop godkendt som ny rekord. Man må sige, at den er velfortjent, for han har også været noteret for to af de tidligere rekorder på 222 og 229 centimeter.

Ud over at tage godt for sig at retterne med blandt andet fredfisk, så spiser mallerne også i høj grad de store mængder invasive kutlinger, der også har indvaderet de nordvesteuropæiske flodsystemer.

Den tidligere mallerekord for Benelux på 237 cm kan du læse mere om her på fiskogfri.dk

 

Hvidovres Sport

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This