Mallebestandene er hastigt voksende i Benelux Landene, hvor de tager for sig af den invasive sortmundede kutling, som er eksploderet i antal i de fleste europæiske floder. I Holland er der mange som fisker mallerne fra flydering, og rekorderne får jævnligt et hak opad, som her forleden, hvor Tobias Stuurman fangede den største malle, der nogensinde er taget i Benelux Landene:

– Da jeg var ude i flyderingen sidste uge spottede jeg en stor malle på mit Garmin LiveScope, men fordi den lå tæt op ad bunden, var jeg ikke helt sikker på, hvor stor den faktisk var. Et par uger før så jeg også en kæmpestor monsterfisk på præcis det samme sted, så jeg var ikke i tvivl om, at jeg skulle prøve at fiske dette område meget grundigt igennem en gang mere.

– Denne gang havde jeg besluttet mig for at prøve med en ny metode, nemlig en død skalle. På mit LiveScope kunne jeg tydeligt se, hvordan den store malle langsomt bevægede sig hen imod min agn, og et par sekunder efter huggede den. I samme sekund eksploderede mallen i det vildeste udløb, men efter en brutal fight gav stormallen op og kom op til overfladen.

– Jeg vidste bare, at dette var en god fisk, og i et kort øjeblik håbede jeg beskedent på, at den ville slå min personlige rekord fra Holland på 225 centimeter. Men – den var med sine 237 centimeter ikke blot over min personlige rekord, men også langt over den tidligere hollandske/Benelux rekord på 227 centimeter. Overvældet af glæde tog jeg et par billeder, holdt fisken i vandet i et par minutter – og lod den svømme tilbage, hvor den kom fra. Hvilket fantastisk øjeblik og hvilket minde at have!

Mallen har sandsynligvis vejet i omegnen af 95-100 kilo – og er pt godkendt som længderekord.

 

Forshaga Akademin

 

Her kan du se 237 centimewter mallen på Tobias´es Live Scope

Her kan du se, hvordan 237 centimeter mallen så ud på Tobias´s Live Scope.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This