Forleden var jeg et smut ude for at lufte LiveScopet og min Float Plus flydering i Nordvestsjællands Fiskepark. Planen var egentlig bare at komme op på dupperne og træne navigation samt ”prik-skydning” til min næste tur i sommerferien, hvor jeg sammen med min kammerat Søren Beck drager sydpå med flyderingen efter maller på de store europæiske floder.

Fiskeriet var lidt trægt til at starte med – og de første par timer om morgenen, var det nærmest umuligt at komme ordentligt i position til en vertikal præsentation med Zeck-lod og orm. Lidt op ad formiddagen begyndte det dog at løsne op, og det var som om, at fiskene var mere og mere på finnerne i frivandet. Og inden længe lykkedes det da også at få præsenteret ormene med et par fiskestykker perfekt 15 centimeter under munden på en fisk – der som det oftest er tilfældet – viste sig at være en smuk beluga. Efter et par korte, hårde udløb, røg den fuldstændig fri af vandet på 10 meter line, så selv halen var en halv meter over vandet. Og så stod den ellers på en gang vandski, indtil jeg kunne lande, afkroge og genudsætte en smuk fisk i omegnen af 45 kilo.

Og sådan blev det ved. Det var som om, at der startede en hugperiode, og de næste to fisk kom lynhurtigt efter hinanden – den ene var samme størrelse, den næste lidt mindre. Oven på de tre fisk var det tid til en pause i skyggen, da man hurtigt bliver pænt stegt i flyderingen.

Vel ude med fornyet energi spottede jeg efter noget tid en virkelig flot fisk, der med sine cirka 2,5 meter på skærmen godt kunne være den nye store beluga på 133 kilo, men det lykkedes desværre ikke at få den til at hugge, selvom jeg egentlig fik lavet en OK vertikalpræsentation – synes jeg selv. Som trøstepræmie fik jeg dog et gedigent hug en halv times tid efter, der viste sig at være en super hårdtfightende og überstærk fisk på et sted i omegnen af 55-60 kilo´ish.

Resten af dagen stod på træning i sight-spin med forskellige mallejigs, og i mit stille sind håbede jeg, at en af de større belugaer ville lade sig friste af den. Det det blev dog ikke til nogle hug denne gang. Min første spinnefangede beluga må jeg derfor have til gode, og i stedet glæder jeg mig nu til en god lange malleferie, mens fiskogfri.dk er lukket i juli.

Se beluga på cirka 40 kilo hugge på Garmin Livescope her:

 

PS: Bådfiskeri i landets størsøerne – fx Nordvestsjællands Fiskepark – kræver altid specialtilladelse fra ejerne, og det kan normalt kun lade sig gøre på hverdage, hvor stort set ikke er andre, der fisker fra land.

Fiskeri efter fx stør og maller fra flydering er det vildeste adrenalinkick. Har du lyst til selv at prøve – så tjek disse videoer på Fisk & Fris YouTube:

Jens Bursell fanger Danmarks største hvide stør i Blue Rock

Sightfishing efter maller – glimt fra Spanien

Bellyboat beluga på dansk

 

Vi ses derude – Jens Bursell

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This