– En alt for tidlig morgen står jeg med min Sportex Black Arrow G-3 Musky spinnestang i hænderne med en stakkels lille paddletail skudt afsted, fortæller Daniel Stormly fra Team Sportex. – Jeg står på bredden ved et spot i en stor sø, hvor jeg normalt fisker fra båd. De perioder på året, hvor fiskene har det fint med at stå på lavt vand, har jeg fundet et bedre storgeddefiskeri fra land i waders end jeg oplever fra båd. Personligt er jeg ikke i tvivl om, at det er på grund af fiskepres – og fordi så mange både ligger og banker vandet igennem med motorer, der vibrerer, ekkolodder der knaser, samt jeg ved ikke hvor mange stænger med paravaner, liner og lures.

– Efter at have hoppet i vandet og prøvet på egen krop at lytte med hovedet under, imens det hele sejlede forbi, blev jeg chokeret over, hvor meget det egentlig larmer. Det lyder nærmest som et cirkus, der sejler forbi med alle de forskellige lyde. Jeg er overbevist om, at denne larm gør, at man misser så mange chancer på de fisk, man virkelig vil have. I år har jeg derfor fulgt teorien til dørs, og resultaterne har været tydelige på spinnedagene til fods de rigtige steder langs vores største søer.

– Denne dag skete der intet den første time, på trods af, at jeg vidste, at jeg var det rigtige sted. Jeg fik et pludseligt forsigtigt nap og satte krogene, hvilket resulterede i et fuldblods run! Fighten varede maksimalt halvandet minuts tid, men på fuld smæk. Jeg kunne mærke fisken var tung, men hovedet så ikke overdrevet stort ud, da det viste sig. Men det hele gav mening, da min korteste plusser nogensinde gled over netrammen. Hvilken ubeskrivelig fisk. Gedden var fuldstændig jomfruelig og et godt stykke over plussermærket – på trods af hendes kun 108 cm. Hvilken sommerform, hvilken fight, og hvilken fisk at lande som min danske plusser nr 100. Og ikke nok med det – endnu en gang i år en 10+ som dagens første landede fisk! Jeg kan nærmest ikke selv tro det. Gedden vejede 10,9 kilo.

– For ti år siden havde jeg aldrig troet, at disse tal var mulige for mig, sådan som fiskepresset er stødt stigende overalt, men tiden, der er lagt i det som min højeste livsprioritering – kombineret med en række andre ting – har gjort mine drømme til virkelighed. Jeg føler stadig, at jeg kun lige er startet på trods af, at det er 30 år siden jeg første gang havde en geddestang i hånden, slutter Daniel.

 

Tohatsu

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This