– Nu hvor helligdagene var over os og konen, sammen med sønnen, var sendt til Århus – skulle turen gå til Ribe Vesterå, fortæller Leo Petrec. – Vi lagde ud med en masse forskellige farver på spinnerne, og inden længe fik jeg en god fornemmelse med den jeg valgte at sætte på. Vi sejlede hen til et spot, som både min kammeratog jeg har haft held med før. Og inden længe så vi et monster springe lige foran os.

– Vi prøvede at fiske området, hvor vi så monsteret springe, men uden held. Jeg vendte og ville prøve lykken på den modsatte side samt den modsatte bred. Og så tog det kun ét kast – BUM! Det store lokum havde nappet spinneren. Mens jeg kæmper med den, sejler der 1-2 både forbi, så kampen bliver en anelse mere kompliceret. Havørreden kommer et par gange op til overfladen hvor den derefter dykker kraftigt ned igen. Efter 6-8 minutters fight tror vi, at den er klar til at blive landet, men så sker der noget jeg ikke før har set. Mens havørreden står lodret i vandet, begynder den at lave et alligatorspin, hvor den drejer om sig selv. Her tænker jeg shit! Den skal bare landes med det næste forsøg.

– Jeg trækker den ind mod båden, hvorpå den forsøger med et dyk igen – men min kammerat er en erfaren fisker, og han når at skovle nettet under den. Så snart vi lander den op i båden falder spinneren ud af munden på den, og vi nærmest råber i munden på hinanden af lettelse! Bagefter fik vi taget billederne af den og kunne stolt vise fisken, der var 7,4 kilo og 84 cm, frem. Jeg vil gerne takke min bror, Irvin Petrec, for at dele sin erfaring med mig – han landede også en havørred sidste år på hele 86 cm, som også kom på fiskogfri.dk

 

Friluftsland sommer

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This