– Jeg startede min lystfiskerkarriere for et halvt års tid siden, da jeg mødte min kæreste, som er ivrig HØ-lystfisker, fortæller Vibeke Ernst. – Jeg blev dog hurtigt mere betaget af Senja Furbo, og hendes jagt på pighvar. Herefter så jeg alt, hvad jeg kunne finde på Youtube om pighvarfiskeri, og til jul fik jeg en kasse fuld af grej til at lave mine egne tackler – og det var et af dem jeg havde sat på min stang i går morges, da vi gik til vestkysten syd for Hvide Sande. 

– Om lørdagen havde jeg været afsted om uden held, så det skulle bare være en lille tur tidligt om morgenen, inden turen gik hjem til Aalborg efter et weekendophold på en campingplads ved Hvide Sande. Jeg gik foran min kæreste, som efter 5-10 minutter fangede en lille bitte skrubbe, og efter den fangst var humøret højt, men vi forventede måske ikke rigtigt mere. Pludselig føltes det som om, at pirken på mit forfang sad fast i bunden, hvilket jeg har prøvet virkelig mange gange, når jeg har fisket efter HØ. Jeg gik ud i vandet for at se, om jeg kunne hive forfanget fri af bunden, men jeg fik et chok, da havbunden begyndte at hive line af hjulet, og det viste sig, at der var bid. Jeg råbte efter min kæreste, som kom og hjalp med at “skubbe” den på land.

– Da den endelig lå foran mine fødder, jublede jeg og jeg kunne næsten ikke være i mig selv af bar begejstring, fordi min drøm siden i vinter om at fange en pighvar, var gået i opfyldelse. Solen skinnede og jeg havde fanget min første pighvar, som vejede intet mindre end 2,6 kg, det var virkelig en fed oplevelse. Fisken huggede på den pirk, der sad på taklet.

– Hvis man har lyst, kan man følge mit lille lystfiskereventyr på min instagramprofil Lystfiskersken, slutter hun.

Læs mere om pighvarfiskeriet på Vestkysten her.

– og få alle detaljerne om pighvarfiskeri med GULP på Vestkysten her.

 

Hvidovre Sport

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This