Skånekysten har – som du har kunnet læse på fiskogfri.dk – leveret mange flotte ørreder de sidste måneder, men i dag er sidste chance, inden kystfredningen af ørred starter i morgen den 15 september.

En af dem, der har været ude og få en sidste fisk er Andreas Olsson:

– Jeg kørte fra min hjemby Sölvesborg tidligt om morgenen ned til Hammarsbackar, fortæller han. – Der var næsten helt vindstille og vandet var 17-18 grader – samt spritklart. Inden længe så jeg aktivitet tæt på land, så vi startede fluefiskeriet tæt på land, hvor min kammerat allerede i første kast havde en følger. Han fiskede med en fiskeimitation, mens jeg brugte en noget mindre brun flue.

– Efter 20 minutters fiskeri så jeg en større fisk ved overfladen, og jeg lagde fluen ud til højre for fisken, som straks gik aggressivt efter den. Jeg kunne med det samme mærke, at det var en stor fisk, der straks tog et voldsomt udløb – inklusiv 20 meter af backingen, inden jeg fik den stoppet. Herefter tog den et par mindre udløb og nogle vilde hop, inden min kammerat kunne lande den. Jeg målte hurtigt fisken til 77 centimeter, inden den fik sin frihed, slutter Andreas, der sammen med kammeraten Emil fortsætter deres kystfluefiskeri langs Hallands kyst, der først lukker for havørredfiskeri den 30 september.

Skånekysten er igen åbent for havørredfiskeri den 1. januar 2024.

Læs mere om kystpladserne på Skånekysten her.

 

Grejxperten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This