– Foråret er for alvor kommet i gang, og kysterne er begyndt at leve op igen. Jeg har været ude og har haft nogle gode dage på kysten, fortæller Mads Kentov. I dag skulle jeg bruge to forskellige strategier i håb om at få en stor overspringer.

– Jeg startede morgenen i roligt og helt stille vand på en plads, hvor jeg ved, at de store havørred trækker ind. Selvom vandet var nærmest havblik, fik jeg hurtigt gang i fiskeriet. Jeg havde valgt at bruge en Sandy Inline i 18g fra Westin, da tobiserne er begyndt at ankomme til kysterne. Jeg fangede tre mindre fisk i det stille vand, men der var ingen tegn på, at de store ville komme ind, så en ny strategi skulle udtænkes. Der ville komme et stort vejrskifte en lille times tid efter, og det ville blæse op til 8-10m/s. Jeg havde fart på op til bilen for at skifte plads så jeg kunne få vinden skråt ind på kysten.

– Da jeg ankom til pladsen, var vinden allerede begyndt at banke ind. Der var kun et sted jeg ville kunne fiske, inden kysten lukkede til, og det var et lille rev som er fantastisk i hård vind. Da jeg gik ud på revet, var vandet helt klart, og kun efter 20 minutter blev vandet helt grumset, og alt lugtede nu af store fisk. Jeg havde skiftet til en Sandy Inline i 24gram i farven 3D Yellow Ayo for at have bedre kontakt i den hårde vind. Der gik heller ikke længe, før den første fisk huggede på, og jeg sagde til mig selv, at det her kunne gå hen og blive til noget…

– Kort efter skete det, som jeg havde brugt så meget energi på at få til at lykkes. Jeg kastede på langs med kysten med cirka 10 meter afstand til bredden. En bølge rejste sig bag Sandy, og så kom hugget massivt kun få meter fra mig. Den fine fisk fik min W4  10” 2nd 7-30g stang til at spænde helt op. Det var meget Intenst og så startede en serie af voldsome udløb, så min W10 Coastal 0,128mm line til fløj af spolen, imens de mange spring ud af vandet, fik mit hjertet til at banke hårdt, for nu kunne jeg rigtig se den blanke side blinke i solen. Efter nogle forsøg lykkes det at få den i nettet. Jeg bliver lige lamslået hver gang over hvor smuk en fisk på 71cm kan være.

 

Forshaga Akademin

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This