– Dagen startede lidt tungt ud med flere pladsskift grundet en masse lystfiskere på Djurslands kyst, fortæller Irena Mathiasen fra Team Abu Garcia. – Det er forståeligt nok for vejret var skønt, og der er blevet delt en masse flotte fangster på de sociale medier den seneste tid. Solens stråler trængte igennem skyerne ind imellem og mindede os om, at foråret er lige om hjørnet. Vi fandt lidt plads uden folk og fik langt om længe, kastet vores blink ud i det store hav med drømmen om den helt store overspringer i tankerne. Men ak, ingen fisk.

– Da vi ramte denne plads senere op af dagen, mødte vi en fisker, der kom slæbende med en fin blankfisk. Efter at have sludret drømme fangster, fiskepladser i nærmest hele DK, grejvalg og røver historier, sagde vi pænt knæk & bræk, hvorefter vi gik til vandet, og så startede Kirstine og jeg ellers vores fiskeri endnu engang. 

– Vi havde fisket over de oplagte ‘hotspots’ på pladsen, og fiskede egentlig lidt hurtigt over et mellemstykke, da jeg fik et hug helt ude i kastet. Jeg så en kæmpe fisk med ryggen fri og troede kort jeg havde kroget en gigant fisk. Det blev dog hurtigt tydeligt, at den fisk jeg så, ikke var den fisk, som jeg havde kroget. Til gengæld havde en blank 50 cm havørred ikke kunne stå for min lille Spirr fra Sölv, i rød/sort, og glæden var stor, da den var sikkert på land. Vi besluttede at stoppe vores fiskeri, men vi er nok hverken de første eller sidste, der på vej til bilen liiiiige skulle have et sidste kast på revet. 

– Det viste sig at være den helt rette beslutning, for kort efter kom drømmehugget. Blinket var nærmest kun lige landet, og jeg havde ikke taget meget mere end en halv omgang på hjulet, før det hele bare stoppede. Denne gang var der ingen tvivl, den her, den var STOR!

– Med rystende hænder og adrenalinen pumpede rundt i kroppen fik jeg roligt mere og mere styr på fisken. Den opførte sig egentlig meget pænt, altså lige udover at den selvfølgelig ikke ville i nettet. Men med lidt snilde fik jeg dog listet den indover netrammen, og så kunne jeg endelig trække vejret igen. “NEJ! Hvor er den SMUK” udbrød jeg, da jeg første gang lagde øjne på den. Den stålblanke overspringer med sine fuldstændig gennemsigtige finner, kommer slet ikke til sin ret på billedet. Men glæden er vidst ikke til at tage fejl af. Efter et hurtigt billede, blev den smukke havørred sat ud igen. Den efterlod mig så utrolig taknemmelig og fuldstændig lykkelig over at få lov til at opleve en SÅ imponerende fisk helt tæt på. Havørreden var 67 cm.

– Det er dage som denne, der gør alle de nulture vi alle har, det hele værd. Kirstine var begyndt at blive en tand frustreret. Hvorfor fangede hun ingenting? – Det var sikkert fordi hun ikke havde en rød/sort med, sagde hun. – Det handler ikke om farven på blinket, men om at ramme fisken, sagde jeg roligt til hende. Og ramme fisken, må man sige at hun gjorde…

– Jeg fiskede med en Abu Garcia Sölv AG1, et REVO3 SX og begge fisk blev fanget på en Sölv Spirr i rød/sort, slutter Irena, som du kan følge på Instagram her..

Du kan læse meget mere om, hvad der huggede på Kirstines blink senere i dag på fiskogfri.dk

 

Hvidovre Sport

 

Irena Mathiasen med sin fantastiske 67 cm havørred fra Djurslands kyst.

  50 cm og helt perfekt. Øverst Irena Mathiasen med sin fantastiske 67 cm havørred fra Djurslands kyst.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This