– Forleden aften fik jeg en opringning fra en af mine venner, fortæller Zilvinas Smigelskis. – Skal du med ud i havnen og fange lidt makreller, lød det i den anden ende. Hvorfor ikke – tænkte jeg, og en halv time senere mødtes vi i havnen. To timer senere havde vi endnu ikke fanget noget, så min ven forslog, at vi skulle tage hjem, inden det blev mørkt. – Jeg bliver liiiige en halv times tid og fanger en fem-kilos havørred, sagde jeg – som en joke selvfølgelig.  Vi grinte begge, da vi godt vidste, at det nok var lidt optimistisk, hvorefter han tog hjem.

– Jeg skiftede fra mit makrel-setup til min favorit kystwobler – en 19 grams SG Sandeel. Efter en halv time var jeg lige ved at give op – og besluttede mig for at tage det berømte sidste kast. Kort efter sendte jeg wobleren ud over vandet, tændte en smøg – og begyndte indspinningen, da den var kommet et godt stykke ned i vandet. Blot 30 sekunder senere fik jeg et masivt hug, der var så voldsomt, at den næsten flådede stangen ud af hånden på mig. Og så kunne fighten ellers begynde. Den store havørred sprang fri af vandet to gange – og tog derefter det vildeste udløb, men efter en hård fight, kunne jeg lande den flotte fisk på 5 kilo, som du ser i mine hænder på billedet. Never give up! Havørreden, der var 78 centimeter lang, skal tilmeldes Kinetic Fiskecup 2023, slutter han.

Læs mere om Kinetic Fiskecup 2023 og alle præmierne her.

 

Havørred - Refleksioner på kysten

 

 

Zilvinas Smigelskis med sin flotte havørred fra havnen.

                                                                                                                                                        Zilvinas Smigelskis med sin flotte havørred fra havnen.

 

Kinetic Fiskecup 2023

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This