Forleden tog min far og jeg fra Fyn til Skjern Å, for at fiske laks, fortæller Falk Jon Funder. – Der var ikke gået mere end 20 minutter, før vi så den første laks i overfladen. Efter jeg havde fisket et stykke af åen af med min orm, hvor min far kiggede på, besluttede jeg mig for at gå længere opstrøms til et sted, jeg kender.

– Jeg begyndte at fiske igen cirka 50 meter oppe ad åen. Her havde jeg nemlig set en fisk i overfladen, og havde besluttet mig for at gå op og se, om den kunne blive fristet af min orm. Det blev den også, men den hoppede af. Desværre havde jeg ikke så mange orm med, så jeg besluttede mig så for at gå op til det træ, hvor jeg har fanget min største laks. Da jeg kom der op, fik jeg sat to nye orm på og kastet ud. Mit flåd og orm drev fint ned, og jeg fik så fokus på en laks, der vendte i overfladen cirka 10-15 meter længere oppe af åen. Og da jeg så kiggede tilbage på mit flåd, kunne jeg se, at en laks havde taget min orm.

– Jeg satte krogen, og så begyndte adrenalinen bare at køre derudaf. Den tog nogle vilde udløb, men heldigvis kunne jeg se, at krogen sad lige som den skal. Da jeg skulle lande den, kunne jeg mærke, at mine ben rystede rigtig meget. Jeg fik den dog heldigvis i nettet på andet forsøg, og snart var den oppe på land. Jeg ringede til min far, som på det tidspunkt var cirka 1 kilometer væk fra mig, og fortalte ham om nyheden. Han var – lige som jeg – mega glad. Dette var min fjerde laks på under 12 måneder. Efter vi havde taget nogle billeder, kørte vi til Laksens Hus for at få den målt og vejet. Den målte 86 cm og vejede 6,1 kilo – og så tog vi retur mod Fyn slutter han og tilføjer, at fisken skal tilmeldes Kinetic Fiskecup 2023.

 

Hvidovre Sport

 

Kinetic Fiskecup

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This