– Jeg havde besluttet mig for, at i år skulle det være – i forhold til at fiske mere intenst efter en god pighvar, fortæller Søren Kongstad Thomsen. – Det er jo midt i højsæsonen, så fiskefeberen er næsten uudholdelig på et dagligt plan. Jeg har derfor fisket alt, hvad der kan lade sig gøre. Forleden var jeg en tur forbi en grejhandler for at købe en fiskestang, som skulle kunne klare det barske fiskeri på vestkysten bedre end de almindelige kyststænger, som jeg tidligere havde brugt. Og det skulle vise sig at være en rigtig god idé.

– I går passede en fisketur perfekt i forhold til kalenderen. Jeg kørte derfor ud til pladsen ved den vestjyske kyst, som jeg har fået anvist af min makker Carsten Grønwall. Der var solskin med spredte skyer med 4-6 m/s pålandsvind, og vandet var faldende. Jeg fiskede en times tid og mærkede ikke noget, men så fangede jeg en mindre pighvar, som hurtigt kom ud igen. Vandet havde trukket sig endnu længere ud, og jeg begyndte en affiskning af en god bred brænding hen imod et revlegennembrud, hvor jeg for nyligt havde fanget flere almindelige fladfisk.

– Netop her blev min indspinning stoppet fuldstændigt, og det føltes som et solidt bundbid i 10-15 sekunder. Jeg kunne ikke forestille mig, hvad man kunne sætte sig fast i på ren sandbund, men havde lige set et opslag fra en anden, som havde fanget et stykke tømmer, så jeg holdt vejret, lige indtil fisken tog fat og ville alt andet end med ind. Det var en meget intens fight, og jeg kunne godt mærke, at det var en rigtig fin fisk.

– Da jeg så den, blev jeg glad og meget overrasket. Jeg havde for første gang taget mit havørrednet med, hvis jeg skulle være heldig at kroge fisk på lidt dybere vand. Nettet blev hurtigt taget frem, og jeg kunne efter noget besvær vinkle en overdimensioneret fisk ned i mit net ved hjælp af bølgerne, hvorefter jeg begyndt min tur ind på land. Det viste sig at være et pragteksemplar af en pighvar, som havde besluttet at indhalere min ophænger og give mig en helt igennem fantastisk oplevelse. Fisken målte 64 cm og vejede 6,3 kg, slutter han.

Du kan få god inspiration til dit pighvarfiskeri på Vestkysten i blandt andet disse to artikler på fiskogfri.dk:

Med GULP efter pighvar

Pighvar for begyndere

Fisken er tilmeldt Kinetic Fiskecup 2023, som du kan læse meget mere om her.

 

Hvidovres Sport

 

Kinetic Fiskevup 2023

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This