– I tirsdags den 9.5 valgte jeg at tage på tur med min fiskemakker og min mor til Karlstrup Kalkgrav Put & Take for at fange et par regnbueørreder og nyde det flotte vejr, fortæller Mark Graves. – Jeg har aldrig været ved søen før, og ville så gerne se det smukke vand. Med guide fra en ven fandt vi et godt spot med lidt læ, og vi kunne hurtigt se fiskene i det klare blå vand. 

– Regnbuerne ville ikke rigtig lege med på spin, så jeg fandt fluestangen frem og fangede herefter en flot regnbueørred. Da fiskeriet igen døde lidt, skiftede jeg om til spinnestang igen og lod min mor vælge en tilfældig farve gennemløber fra Præsten & Fidusen – og pludselig tog fiskeriet en helt anden drejning. Jeg fik markante hug i hvert kast og så pludselig en lys fisk følge min gennemløber. Den huggede voldsomt, og jeg begyndte at fighte fisken. 

– Min mor filmede og holdt nærmest vejret imens, af skræk for at jeg mistede fisken. Pludselig så jeg, at det var en solskinsbars. Heldigvis sad krogen rigtigt, og den var stor! Jeg fik fisken i nettet, og vi jublede højlydt over den fine fangst. Jeg havde selvfølgelig ikke taget vægt med, for vi kom jo bare for at hyggefiske, men vi blev gjort opmærksomme på, at vi skulle hjem og veje og måle samt anmelde fangsten, da fisken var langt over den på det tidspunkt gældende danmarksrekord. Samme aften fik vi anmeldt fisken til rekordudvalget, og allerede dagen efter ringede de og sagde, at det var ny Danmarks Rekord med en kampvægt på 3599g og 58cm. Jeg er ikke typen der praler, og jeg ved der er sat mange store solskinsbars ud, så min rekord holder sikkert ikke længe, men for mig holder oplevelsen for evigt: Det var en helt fantastisk dag. 

 

Forshaga Akademin

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This