– Den 2. august havde min søn Lasse og jeg planlagt en tur til Karup Å på Herning-Ikast lystfiskerforenings dejlige vand ved Karup, beretter Karl-Ole Frandsen. – Vi havde aftalt, at aftenen skulle nydes med aftensmad i foreningens hytte tidligt på aften, så der var tid til en god snak.

– Vi aftalte at gå godt opstrøms, da vi mente, at det var her, indsatsen skulle gøres denne aften. Der er en del siv og bløde områder deroppe, men også muligheder med spændende sving og spots, som vi kender fra tidligere. Vi fordelte stykket imellem os og gik i gang med optimisme og forventning. Det skal lige siges, at grødeskæringen i år er gjort med nænsomhed, hvilke giver havørreden de naturlige og rette skjulesteder, men det betyder også lidt udfordring til fluefiskeriet. Dette er dog perfekt for mig, da jeg tror, at det holder på flere fisk.

– Der gik ikke lang tid, så viste den første havørred sig i overfladen, men den rejste sig ikke til min flue. Det styrkede optimismen. Så kom jeg til nogle spots, som jeg kendte fra tidligere. Det var specielt interessant i et venstresving, hvor jeg tidligere havde haft heldet med mig, men fluen skal ligge korrekt i første kast for ikke at skabe unødig forstyrrelse.

– Fluen landede perfekt, og blev taget ude midt i åen. Det var et godt fast hug, og der var vægt bag. Umiddelbart var den 2-3 kg i mine tanker. Den gik dybt noget tid, og mine tanker omkring grøden optog mig, da den nødigt skulle bore i grøden, så jeg var klar til at gå nedstrøms såfremt, det skulle ske. Det var heldigt, at min søn var med, så jeg havde hjælp med landingen, men jo også dejligt at opleve en fælles glæde sammen.

– Fornemmelsen at en større fisk blev bekræftet, da den kom til overfladen: Det var en stor flot havørred, faktisk rigtig smuk, så jo – der var god puls hos os begge. Efter nogle omgange kunne den endelig glide henover nettet og på land, hvilket var noget af en forløsning. Fantastisk at det var lykkes at fange en af de smukke og unikke Karup Å havørreder igen. Havørreden, som jeg tilmelder til Kinetic Fiskecup 2021, var 75 cm og vejede 5,2 kg.

Husk at der er masser af fede præmier i fem forskellige kategorier til Kinetic Fiskecup 2021. Så hvad enten du fisker kyst, å, sø, put and take eller havfiskeri, så har du en chance for at være med. Alle fisk kan deltage – uanset hvad de er fanget på. Det er ikke nødvendigvis de største fisk, der tæller, men den historie og det foto, der bedst viderebringer den fantastiske glæde, der er ved at tage ud i det blå med fiskestangen på nakken.

Du kan læse meget mere om konkurrencen og alle præmierne her.

 

Karl Ole Frandsens flotte havørred huggede på denne flue.

Karl Ole Frandsens flotte havørred huggede på denne flue.

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This