At spotte sine pighvar i vandkikkert og så ellers sightfiske efter dem er en mega spændende og super effektiv metode, der praktiseres en del i både Sverige og Norge. Og fiskeriet spiller lige nu:

– Vi fisker om aftenen i mørket med vaders og pandelamper langs de norske strande, og med os har vi et vindue som flyder, så vi bedre kan se gennem krusningerne på vandet, siger Lars Christian Holte. – Når vi så ser fiskene i vandet agner vi op med en lille ansjos på en trekrog. Vi finder ofte pighvar på 1-3 kilo, men det sker også, at vi spotter eksemplarer på 5-6 kilo lige neden for vores fødder. Den du ser på billedet på 5,15 kilo er min nye PR, der blev taget i mandags, og det er den tredje pighvar over 5 kilo jeg har fået. De to andre vejede 5,05 og 5,1 kilo. Min kammerat, som jeg dyrker fiskeriet med, fik en fantastisk fisk på 5,68 kilo samme aften. Den største jeg har hørt om taget med denne metode i Norge er 7,72 kilo. Der er også nogle, som benytter en lille båd med elmotor til dette fiskeri, der typisk foregår på 0,2-2 meters dybde.

Metoden kan selvfølgelig også lade sig gøre i Danmark, så det er bare med at lade sig inspirere. Vi har tidligere skrevet om sightfiskeri efter pighvar i Fisk & Fri for fem år siden, men det virker ikke som om, at der er mange danskere, der har taget metode til sig for alvor.

Her kan du se en seriøs pighvar hugge:

 

 

Tohatsu

 

Lars Christian Holte med sin nye PR på pighvar: 5,15 kilo

Lars Christian Holte med sin nye PR på pighvar: 5,15 kilo

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This