Det er et stykke tid siden vi skrev om, at de første hornfisk havde indfundet sig i de indre danske farvande. I mellemtiden har flere og flere hornfisk trukket ind i de indre farvande for at gyde på lavt vand. Status lige nu er, at de pt er at finde i store mængder på stort set alle de klassiske pladser, så det er lige nu, du skal ud for at sikre dig den perfekte ingrediens til en lækker aftensmad, der smager af forår med stort F.

En af de mange, der har fået en hyggelig tur efter hornene på det sidste er Anja Pil: – Vores lille familietur endte med stor hornfisk på 80 cm ved Stigsnæs, fortæller hun. – Min søn Magnus på 11 år, storebror Mathias og kæresten Sandra samt Mathias’ gode ven Nicolai plus min mand og jeg var onsdag eftermiddag/aften ved Stigsnæs for at fange årets første hornfisk.

– Fiskeriet bød på debut til Mathias, Sandra og Nicolai med en samlet fangst på 10 hornfisk, og en havørred der desværre var for lille. Senere stødte vores gode ven Kasper til, som snuppede fire hornfisk og en havørred. Min mand og jeg havde fanget tre hornfisk tilsammen, og pludselig fik jeg igen bid. Denne gang var det en stor hornfisk på 80 cm, som blev beundret og udråbt til “dagens største”. Den vejede 495 gram på køkkenvægten derhjemme i ordnet tilstand. Jeg glæder mig til, at den skal ryges og nydes med familie og venner fra fisketuren. I weekenden går jagten endnu en gang ind på næbdyr – og gerne i en lige så stor størrelse, slutter hun.

Du kan få en masse dugfriske tips til hornfiskeriet i videoen her Fisk & Fris Youtube-kanal, hvor det er gratis at abonnere.

Du kan også læse en grundig guide til hornfiskeriet her.

 

Et grønnere valg - Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This