Tue Blaxekjær har været på Køge bugt i weekenden, hvor det blev til et par pæne blankfisk samt en stribe mindre. – Turene både lørdag og søndag var tæt på at ryge i vasken, da svigermor skulle have hjælp til at flytte, men på mirakuløs vis faldt alle brikker på plads så der blev tid til to halve dage på vandet, fortæller han. – Lørdag viste Køge bugt sig fra sin fineste side med vindstille og helt fladt vand. Det var ikke de mest optimale betingelser, men fiskes det skulle der. Jeg havde i løbet af ugen, og efter længere tids venten endelig modtaget tre sæt af Rhinos nye Flexiboard sideplaner. Som det altid er med nyt ”legetøj” kan det kun gå for langsomt, når tingene skal prøves. Sideplanerene fungerede helt perfekt i det flade vand, og de trak rigtig godt ud til siden.

– Efter knap en times fiskeri gik inderste sideplaner på styrbord side og en pæn fisk viste sig i flere flotte spring 60 fod efter det nye Rhinos Flexiboard. Jeg fik jeg hurtigt ryddet lidt grej i styrbord side, så der blev plads til at lande fisken. Efter en kort fight gled en fin 60 plusser helt smertefrit og udramatisk ind over netrammen. Fisken havde taget en Trout Killer fra Rhino i farven kobber blue doplpin. Der skete ikke mere lørdag, så efter fire timer på vandet blev kursen sat mod Hundige.

 

Det nye Flexiboard fra Rhino kører helt perfekt i vandet.

Det nye Flexiboard fra Rhino kører helt perfekt i vandet.

 

– Søndag var vinden frisket noget op, og da kursen blev sat sydover fra Hundige lidt over middag, var der allerede skum på bølgetoppene. Det var helt klart væsentligt bedre fiskevejr end fladt vand og vindstille. Det store spørgsmål var dog, hvordan min femårige datter, der var med som juniorgast, ville takle lidt god søgang. Heldigvis havde hun et brag af en fest og syntes blot, at lidt vippen og gyngen var med til, at chokoladekiksene smagte meget bedre.

– I godt med skumsprøjt skulle det nye Flexiboard med Scotty klemmer nu stå sin prøve, og jeg må sige, at jeg er dybt imponeret. Sideplaneren skærer sig igennem vandet som en drøm, og ikke på et eneste tidspunkt fejludløste eller dykkede de.

– Vi havde knapt nok fået sat al grejet, før den første sideplaner gik, og kort efter var dagens første pjevs af en fisk på dækket. Det tegnede godt for fiskeriet, og vi skulle heldigvis ikke vente længe før vi fik et rigtigt godt hug på den yderste sideplaner i styrbord side. Fisken gik dybt og afslørede med nogle gode hovedryst, at den var væsentligt større end den forrige. Efter små fem minutters fight fik min gast presset fisken op i overfladen tæt på båden, og jeg fik den nettet i første forsøg. Da fisken lå på dækket, kunne vi betragte en flot og stålblank havørred på lige over 70 cm, hvilket også var ny PR til min gast Lars Petersen. Endnu engang var det en Rhino Trout Killer i farven blue kobber dolphin som gav fisk. På resten af turen fik vi udover to kontakter yderligere to mindre fisk i båden.

 

Friluftsland

 

Tue Blaxekjær med sin flotte trollingørred fra Køge Bugt.

Tue Blaxekjær med sin flotte trollingørred fra Køge Bugt.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This