– Jeg har meget at se til i øjeblikket med bådebyggeri og vores lille nye dreng, som har indtaget hjemmefronten, skriver Mads Kentov til Fisk & Fri. – Men kysten kalder stadig, og jeg måtte lige finde tiden til en tur ud i denne uge en tidlig morgen. Jeg havde brugt aftenen før på at finde det helt rigtig sted, hvor forholdene ville giver gode chancer for fisk. Betingelserne var dog ikke helt ideelle, da der kun var en svag fralandsvind, og jeg vidste jeg skulle ned og fiske i havblik samt roligt vand. Dette var dog ikke en stor bekymring, da jeg gennem den seneste tid har fulgt med i, hvor fiskene havde placeret sig langs kysten. Derfor var jeg alligevel sikker på jeg skulle ned til noget, der kunne blive en rigtig god morgen.

– Fremme på pladsen var vandet som forventet, og i alle andre situationer ville jeg havet undgået så stille vand. Det var stadig mørkt og jeg startede fiskeriet. Jeg havde valgt at fiske med sømmet i 28 gram fra Westin i mat tobis farven. Den er altid pålidelig, når det kommer til at fange de tidlige morgenørreder, som er på jagt efter tobiser mm. Der skulle ikke gå mange minutter, før der var var hug, og den første fisk var fanget. Derefter gik det stærkt – og kort efter havde jeg haft fire i nettet som alle var fine blankfisk fra 45-50cm. Nu var det allerede en dejlig morgen, men det var ikke slut i nu.

– Solen var endnu ikke kommet op, og jeg fiskede med en særlig teknik, jeg har haft held med til dette fisker,i når fiskene lige er ved at blive aktive ved dagens første lys. Teknikken går ud på at fiske langsomt og så lave nogle meget hurtige omgange på hjulet, som om det var en lille fisk, der flygter. Så plejer hugget falde hårdt.

– Jeg havde kastet langt ud og begyndte indtagningen. Ligesom jeg lavede de hurtige omgange på hjulet, kom hugget og denne gang var det tungt. I det helt klare vand kæmpede fisken med fuld power, og jeg havde en vild fight med nogle rigtig gode udløb. Efter noget tid og en fantastisk oplevelse senere kom fisken ind og i nettet. Havørreden var en imponerende flot blankfisk på 73cm. Morgenen gav et par fisk mere og ude i horisonten steg solen op. Jeg var nu klar og ladt op til at tage hjem til familien.

– Der er Stevnscup denne weekend, og jeg når det desværre ikke denne gang. Men der er godt med fisk lige nu, så jeg ønsker alle der er med knæk og bræk. Et lille tip fra mig ville være, at dem der fisker i mørket ikke skal gå så meget op i farven på deres agn. Fisk gerne med både fart og tempo, da fiskene er meget aktive.

 

Jans Lystfiskershop

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This