– I lørdags stod den igen på tur til fjorden, fortæller Kasper Weidick Iversen fra Team Sportex. – Med min Sportex Tiboron RS-3 Seatrout 9 fod 6-31g i hånden stod jeg klar, da solens første stråler brød horisonten. Fjorden var flad med undtagelse af hornfisk der legede i overfladen. Efter to lange kast rejste den første bølge sig. Farten blev sat op, og med et kontant spinstop kom hugget. En smuk fjordørred i slut 40´erne begyndte at piske rundt i overfladen. Efter en kort fight kunne fisken hurtigt afkroges i vandkanten.

– Efter en halv times fiskeri havde jeg haft fem gode ørreder i hånden. I håbet om en bedre fisk, valgte jeg at besøge en ny plads med lidt bedre strømforhold. Efter at have fisket et godt stykke vand af, med lidt for mange hornfisk, viste en ørred sig på det lave vand. Tiboron’en leverede et hurtigt og præcist kast. Fisken skød ud i en bølge, og smaskede på wobleren. Hurtigt havde jeg fået fire gode ørreder i hånden, hvoraf den sidste skulle vise sig at være af en helt særlig kaliber.

– I et kast ind langs vandkanten startede en stor bølge. Fisken blev ved med at følge, så farten blev sat op. Fisken reagerede og forsøgte at tage blinket, men den missede krogen. Så tog jeg tre hurtige omdrejninger på hjulet, og fisken forsøgte igen uden held. Tre meter fra stangtoppen stoppede jeg wobleren promte, og i samme sekund forsvandt den ned i fiskens mund. Med et hurtigt slag med stangen blev krogen sat.

– Fisken gik amok i det lave vand, sprang fri af vandet og forsatte i et langt udløb mod dybere vand. Bremsen skreg og stangen bøjede fuldstændig sammen. Fisken var utrættelig, og blev ved med fare op og ned af kysten over muslinger og sten. Men min Climax MiG8 braid og Max Fluorocarbon forfang viste sin slidbarhed og styrke. Til sidst i figthen blev jeg nødsaget til at bakke fisken ind på det helt lave vand, hvor jeg sikkert kunne få fat i halen på den. Med fuld knald på solen kunne jeg sidde og nyde synet af den flotte sølvskinnende 71cm majspringer, som blev hjemtaget. Turen gik herefter hjemad, men hen af mod aftenen kunne jeg ikke lade være med at tage i fjorden igen, og i solnedgangen blev det til endnu fem flotte fjordørreder i slutningen af fyrrerne, slutter han.

 

Husk at du kan læse massevis af spændede artikler om kystfiskeri på fiskogfri.dk i artikelarkivet her.

 

Hvidovre Sport

 

Kasper Weidick Iversen med sin flotte 71 cm lange fjordørred.

Her genudsætter Kasper Weidick Iversen sin flotte 71 cm lange fjordørred.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This