– Jeg har lige været en hurtig formiddagstur på Langeland for at prøve nyt grej af, fortæller Jim Müller. – H-Sømmet er nemlig kommet i nye farver, og det skulle da lige prøves. Jeg valgte en farve, som vist nok er en hundestejle-imitation, men jeg kalder den altså børsteormen. Og lige netop det viste sig at være et godt valg! Efter 10 minutters fiskeri, sagde det småkage, da en tromletyk hanfisk bankede på min gennemløber. Havørreden huggede på blot 25 cm meter vand tre meter fra stangspidsen, så det var nok lidt heldigt, at den blev på, for jeg var ikke lige helt vågen, da den huggede!

– Men vågen – det blev jeg i hvertfald! Havørreden tog straks et par lange udløb, men efter 4-5 minutter kom den i nettet! Det var en let farvet han i fin kondi på 63 cm og 2,9kg. Da jeg kom hjem, fik jeg lidt af et chok, da jeg rensede fisken. Her viste det sig, hvorfor den valgte at banke på H-Sømmet i netop børsteormsfarven. Den var proppet med 2-300 gram orm! Det en vigtig info og få, da man kan optimere sit farve valg efter netop dette. Børsteormene er nu for alvor kommet! Knæk og bræk.

– Du kan læse mere om fiskeri med børsteorms imitationer i bl.a. denne artikel på fiskogfri.dk

 

Et grønnere valg - Friluftsland

 

Havørrederne går amok i børsteorm lige nu.

Havørrederne går amok i børsteorm lige nu.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This