– Problemet med antallet af regnbuer i Kolindsund Kanalerne ved udslip er desværre meget, meget større end vi nogensinde har oplevet, skriver Alan Stig Helgren Jensen fra Grenå Sportsfiskerforening. – Vores forening havde derfor søgt DTU om tilladelse til at opfiske nogle af de undslupne burhøns fra Musholm Havbrug men net, men de gav desværre et klart nej – et svar som flere andre foreninger også har fået. Argumentet er ifølge Grenå SF s formand, at mange af de gydeklare havørred pt står i hovedløbene pga lav vandstand i sideløbene. Man er derfor nervøse for, at de havørred, som man ikke kan undgå at fange ved elfiskning i hovedløbet, kan bliver forstyrret for meget inden den kommende leg.

– Så i stedet for at opfiske med net, måtte der andre metoder i brug. – I lørdags var der således arrangeret en dag for medlemmer, som havde meldt sig til af opfiske regnbuer med almindeligt fiskegrej. Vi fiskede med modhageløse kroge – hvis nu en havørred skulle blive kroget, og den eneste agn tilladt var rejer på en krog, der minimum var str. 6. Godt et par timers fiskeri gav 16 regnbuer til 11 fiskere, hvilket er ret meget i forhold til, hvad der normalt er at fange ved et udslip. Personligt vil jeg vurdere, at der er adskillige hundrede og måske et par tusind trukket op her i vores vandløb, slutter han.

Hvis du vil have lidt inspiration til at fange regnbueørrederne på flue, inden de trækker op i åerne, bør du lige tjekke disse to videoer:

Kystregnbuer – sådan fanger du dem

Kystregnbuer på flue

Samt denne artikel:

Kystregnbuer – 100 meter løb i waders

 

Forshaga Akademin

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This