– Da jeg ankom til pladsen, blev jeg noget overrasket over, hvor plumret vandet var. Heldigvis synede vandet klarere et stykke ude. Sådan lyder det fra Martin Lang Jensen fra Team Sportex. – Sømmet i 22 gram blev bundet for enden af forfanget, og med en fin sidevind samt Carat 12 i 0,13 mm på hjulet kunne jeg virkelig få lagt nogle lange kast ud.

– Efter halvanden times fiskeri befandt jeg mig nogle hundrede meter længere nede af kysten. Jeg havde intet mærket, men ud af det blå faldt et kontant hug. En fin halvmeters havørred sprang sekundet efter fri af vandet, og min nye Sportex Seatrout Xpert på 9,2 fod, fik lov at vise sit værd. Fighten var kort men intens, og den sluttede med, at den fine fisk gled over netrammen.

– Jeg konstaterede hurtigt, at fisken havde lidt farve, og finnerne var godt slidte. Efter et par hurtige billeder fik den friheden igen, så den kunne fortsætte med at æde sig tyk. Da jeg igen optog fiskeriet, viste et marsvin sig på pladsen. Et nyt kast blev lagt ud, mens jeg nød synet af den lille hval. Jeg nåede dog kun få rotationer på hjulet, da endnu et solidt hug faldt. Fisken gik meget tungt og foretog flere gode udløb.

– Da den var få meter fra stangtoppen, lavede den et gevaldigt spring ud af vandet, som virkelig gav mig sved på panden. Desværre kunne jeg se blodet strømme ud af gællerne på den flotte havørred, så da den lidt efter blev kanet ind på stranden, måtte jeg aflive den. Jeg dyrker primært catch and release, men denne 62 cm smukke blankfisk bliver et fantastisk måltid.

 

Tradea brugt fiskegrej

 

Den fine havørred gave kamp til stregen på Martins Seatrout Xpert stang.

Den fine havørred gave kamp til stregen på Martins Seatrout Xpert stang.

 

Det blev også til et par mindre ørred, der blev genudsat.

       Det blev også til et par mindre ørred, der blev genudsat.

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This