– For ikke så længe siden havde min bror og jeg en mislykket karpetur, som endte med, at vi fangede seks enorme gråskaller over 40 centimeter med de to største på 1550 gram, fortæller Christian Lang Jensen fra Team Sportex. Fiskeriet foregik i Blue Rock.

– Da jeg for en uges tid siden var med min jagt- og fiskekammerat Troels Romby Larsen og hans søn Malik en tur ved Blue Rock var målet at fange nogle stører. Malik havde nemlig aldrig prøvet fiskeriet før. Vi fiskede med små pop-ups, da jeg har erfaret, at både de store og små størarter gerne tager denne type agn. På dagen var det dog primært de mindre arter, vi fik i tale, og det lykkedes os at lande sterlet stør, adriatisk stør, vestatlantisk stør og glatstør først på dagen. Senere blev det også til hvid stør, belugastør og russisk stør. De tre glatstører, vi fangede, var sågar alle over den gældende danske rekord på 2,6 kilo. Troels, som fangede den største på 3,7 kilo, har netop anmeldt den som ny dansk rekord. Jeg fik selv et eksemplar af arten på 3,0 kilo sidst på dagen. Det var en stor oplevelse.

­– Det meste af dagen fiskede jeg dog ikke selv, da jeg gerne ville give Troels og Malik en fed oplevelse med størfiskeriet. Men mens jeg var ved at sætte en stang, fornemmede jeg, at noget havde samlet rigget op i den anden ende. Jeg strammede derfor hurtigt op, og jeg fik kontakt til fisken. Det føltes som en mindre fisk, men da den kom tæt på land, kunne jeg konstatere, at en gigantisk gråskalle havde taget den lille lyserøde pop-up.

– Hurtigt fik jeg nettet under den. Der lå den. Den var enorm. Længden lød på 45 centimeter, og gråskallen var umådeligt bred over ryggen. Jeg var derfor meget spændt på vægten. Da jeg fik trukket vægten af det våde net fra, kunne jeg konstatere, at fisken vejede imponerende 1,65 kilo, hvilket er 50 gram fra den danske rekord.

– Jeg er ikke i tvivl om, at denne fisk i foråret inden gydningen har vejet tæt på de to kilo, og det er med sikkerhed ikke den største, der svømmer rundt i søen. Så med lidt held skal den næste danske rekord for gråskalle fanges i Blue Rock. 

–  Jeg glædede mig dog bare over en ny personlig rekord samt en ny art på CV’et på en dag, hvor jeg egentlig ikke skulle fiske det store. Troels og Malik havde en skøn dag, og de kom begge hjem med nye fisk på CV’et samt en potentiel dansk rekord for glatstør til Troels. Så bliver det vist ikke meget bedre.

 

Gråskalle 50 gram fra dansk rekord): Der går nogle imponerende gråskaller i Blue Rock, hvilket denne fisk på 1650 gram og 45 centimeter til Christian Lang Jensen er et vidnesbyrd om. Hans jagt- og fiskekammerat Troels (ovenfor) landede dagens største glatstør på 3,7 kilo, hvilket er 1,1 kilo over den gældende danske rekord. 

Der går nogle imponerende gråskaller i Blue Rock, hvilket denne fisk på 1650 gram og 45 centimeter til Christian Lang Jensen er et vidnesbyrd om. Fisken er blot 50 gram fra dansk rekord. Hans jagt- og fiskekammerat Troels (ovenfor) landede dagens største glatstør på 3,7 kilo, hvilket er 1,1 kilo over den gældende danske rekord.

 

Se den kæmpestore skalle på 1,65 kilo blive genudsat her:

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This