– I begyndelsen af marts besluttede jeg at jeg ville fange en havørred over 60 centimeter – samt at det skulle foregå i Danmark. Sådan lyder der fra tjekken Ales Pokorny, der for nylig to ghele vejen til Danmark for at indfri sin mission. På de to første fiskedage var der fint solskin, og jeg fik ørreder op til omkring 50 centimeter. Herefter havde jeg to dage med overskyet og tåget vejr, hvilke for mit vedkommende betød nul fisk. Da den femte dag kom var humøret og kampgejsten derfor ikke helt i top. Jeg startede helt klassisk med et par rejefluer, men stadig ingen kontakter efter fire timers fiskeri. Da jeg kiggede ned i flueboksen faldt blikket på et par streamers, jeg ikke havde haft for enden af forfanget, så jeg tænkte, at det var nu, hvis de skulle have deres chance.

– Allerede i andet kast havde jeg et forsigtigt nap i fluen, som jeg først troede var ålegræs, men pludselig trak det den anden vej, og så var jeg ikke i tvivl længere. Efter fem minutters fight, vidste jeg godt, at det var en noget større fisk – for jeg havde overhovedet ikke set den, og den fightede stadig godt. De næste par minutter blev en hård kamp, mens det blæste yderligere op. Der var gået kludder i min line, og jeg var temmelig nervøs for at komme til at miste fisken.

– I det samme jeg fik filtret linen op, sprang fisken og i det samme måtte jeg indse, at den var endnu større end jeg havde troet. Fighten varede – med kombinationen af tyndt forfang og en springlysten fisk – i noget der mindede om tyve minutters tid. Der var ingen i nærheden til at hjælpe med at tage et foto, så jeg måtte for første gang forsøge mig med selvudløserfotografering: Jeg placerede mobilen på en sten ude i vandet, satte den på timer og nappede fire hurtige fotos, med fisken i vandet mellem hvert foto. Til sidst genudsatte jeg den smukke fisk. Min mission var lykkedes og jeg var overvældet af glæde. 75 cm lang var den store havørred, salutter han.

Husk – at hvis du fanger en blank havørred over 5 kilo på en Westin agn, så vinder du en Westin W10 Spin kystspinnestang i Westin Kystcup 2022. Læs mere om konkurrencen her.

 

Hvidovre Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This