– Min kammerart Markus overtalte mig kl. 22 søndag aften til, at vi skulle til Århus og fiske pelamider, og det kunne jeg jo ikke sige nej til, fortæller Anders Salling Linde. – Han ankom til mig kl. 3 om natten, hvorefter vi kørte mod Århus. Cirka 6.30 stod vi ved vandet og sagde godmorgen til de andre fiskere. Det syn, der mødte os, da solen kom på var helt fantastisk. Der vare kæmpe, kæmpe stimer af pelamider, og sådan et syn kan få enhver lystfiskers hjerte til at banke hurtigere.

– Efter et par timers fiskeri, hvor vi kun havde følgere, ramte jeg endelig det første hug, og en intens fight begyndte. Fisken stak i en bue to meter ud og strøg afsted som et godstog 50meter ned at strækket. Og når man står og fisker med en #4 Arctic Silver stang, så føler man sig godt presset… 5-7 minutter senere efter flere heftige udløb med hamrende adrenalin og latter, når den stak af, blev den vildt flotte og stærke rygstribede pelamide, som du ser på fotoet, landet.

– Der var kæmpe jubel fra både mig og min kammerat. Det var en sindssyg fed dag, for på fiskepladsen var der en rigtig hyggelig stemning. Alle var glade samt snakkede sammen. Der var respekt, og folk gav plads til hinanden. Der var også to gutter fra Odense, som dagen før havde kørt forbi deres lokale sushi biks og købt soja, wasabi og ingefær med, for de satsede på, at de ville fange. Der blev taget en pelamide mere og på ingen tid blev den renset og skåret til sashimi, hvorefter dem, som ville smage, fik en himmelsk bid. Tak til de to gutter. Dagen endte med, at min kammerart og jeg havde fanget to pelamider hver – en oplevelse, som jeg helt sikkert aldrig vil glemme, slutter han.

Vil du selv opleve det vilde pelamidefiskeri, så foregår det ved Studstrupværket lige NØ for Skæring i Kalø Vig – tæt på Århus.

Læs mere om de første danske pelamider på flue her

 

Jans Lystfiskershop

 

Pelamide-sushi ved Studstrupværket - så bliver det ikke bedre!

                                      Pelamide-sushi ved Studstrupværket – så bliver det ikke bedre!

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This