– Forleden blev formiddagen brugt på en af Silkeborg Søerne i jagten på de store aborrer, fortæller Irena Mathiasen. – Gråvejret hang tungt over hovedet på mig, men solen kiggede dog frem i ny og næ. Selvom kalenderen stadig påstod, at det var sommer, lugtede det mere og mere af efterår. Jeg nyder hvor teknisk aborrefiskeriet er, og hvor selektive især de store fisk kan være. Imens jeg lå og klargjorde båden ved kanten, blev der jagtet lige ude foran sivene. Jeg greb hurtigt min stang, som allerede stod rigget til, og et hurtigt kast med mit jerkbait resulterede i dagens første fisk. Det var en aborre på 36 cm. Sikke en god start på dagen.

– Min taktik var at tæske noget vand igennem med min wobler, og det gav løbende flere fine fisk. Jeg prøvede gang på gang at skifte til andre agn uden at få respons. Pludselig hørte jeg et plask et godt stykke bag båden. Jeg skyndte mig at lægge et langt kast og fiskede henover, hvor jeg havde set aktiviteten. Nærmest præcis på samme plet kom hugget, og jeg kunne kort efter liste en fin aborre på 42 cm i nettet. 

– Jeg ramte herefter en stille periode og skiftede område i søen. Da jeg tog det første kast på det nye spot, nåede jeg kun at slå wobleren ind to gange, før den pludselig bare stod fuldstændig stille, og jeg kunne straks mærke, at det her var en af de helt rigtige! Pulsen røg lige helt op, da jeg så den store fisk første gang, og den gav mig da også lige sved på panden, da den tog et par gode udløb efter at have været tæt på båden. Til sidst lykkedes det at få den i nettet, og jeg sendte lettet et grin og et lille jubel udover søen.

– Den store fisk målte 47,5 cm og vejede 1350 gram. Efter et hurtigt billede kunne jeg sende den gamle kriger tilbage til dybet. Hvilken herlig afslutning på en god dag på søen. Jeg fiskede med en Spike PRO 7’4″ 5-21 gram, et ABU Zenon 2500 og alle fisk blev fanget på en Berkley Stunna 112 i farven perch, slutter hun.

 

GHrejXperten

 

 

Alle fiskene på turen blev fanget på en Berkley Stunna 112 i farven perch.

Alle fiskene på turen blev fanget på en Berkley Stunna 112 i farven perch.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This