– Den første 1 december skulle fejres med en bette fisketur efter havørreder, fortæller Kim Nørgaard Kruse. – Vinteren er kommet, så det kan være uhyre svært at finde dem. Er fiskene på det dybe, lidt varmere vand på den åbne kyst – eller i fjordenes mudderhuller?

– Starten på fiskeriet gik på den åbne kyst uden så meget som en følger. Jeg smuttede derefter i fjorden også uden held, så jeg skiftede plads igen og var meget i tvivl om, hvilken taktik jeg skulle vælge. Jeg valgte at blive i fjorden. Her fandt jeg en fin håndfuld fisk omkring målet og derefter ingenting i lang tid. Men jeg blev på pladsen, da der jo havde vist sig at være fisk.

– Jeg vadede derud af i det kolde vand, og jo koldere jeg blev, desto mere bøvlede jeg også med motivationen. Men indre billeder af den helt store blankfisk med løse skæl kan holde motivationen oppe hos de fleste. Og også hos mig.

– Det er specielt fiskeri i inderfjorden, og mudderhullerne kan være hårde at vade i, men de holder ofte fisk, når det er rigtig koldt. Jeg vadede så langt ude, at jeg havde mindst 100 meter ind til land hele vejen rundt, så det var faktisk svært at vide i hvilken retning man skulle kaste for at tro på det. Her bruger jeg tit kortet på telefonen til at finde huller, muslingebanker eller andre forandringer i bunden, der kan holde fisk.

– Jeg fandt en fordybning med et tangbælte i halvmåneform rundt om, og troede på at her var der gode chancer. Da jeg kom tæt nok på til at kaste, lagde jeg et kast ud midt i hullet. Jeg lod min Stikpillen Skinz i 12 gram. fra Sixtylures falde til bunds, inden jeg begyndte en langsom indspinning. Først mærkede jeg et lille puf til blinket, så mærkede jeg et nap og jeg troede fisken var væk. Men så sagde det slam, og i et hårdt hug mærkede jeg en super tung fisk trække i linen.

– Den var brøl stærk og tog flere gode udløb. Jeg kunne se, at den var farvet, så jeg forsøgte at presse den hårdt og holde fighten så kort som mulig for at lave en sund genudsætning. Men fisken var bare super stærk. I nettet kom den, og den flotte hunfisk målte 61 cm var i forrygende form – totalt klar til åen. Det et hårdt fiskeri på denne tid af året, men når man får så smuk en fisk, så gør det bare hele indsatsen værd. Så ud og kæmp for det. Det er for fedt! Knæk og bræk allesammen.

 

Grejxperten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This