– Efter mange lange fisketure i Flads Å, Gram Å og Kongeåen siden d. 16 april uden at få kontakt til laksen, gik turen til Flads Å i går, fortæller Allan Kjærgaard. – De sidste par dages regn havde betydet, at åen var steget 7-8 cm, og der var også kommet noget mere strøm, så forholdene var faktisk helt perfekte.

– Jeg startede fiskeriet med en sort/gul hjemmelavet kondomspinner, og fiskede renderne samt mine andre laksepladser af. Efter 1 times fiskeri kom hugget. Først troede jeg, at det var en lille fisk, for den ruskede kun lidt samt lavede små korte udløb. Men – med et susende laksen nedstrøms mod mig vendte rundt – samt tog et langt udløb opstrøms og stoppede midt i åen. Så lagde jeg pres på laksen for at vende den, men nej nu tog den endnu et udløb opstrøms, og denne gang rundt om et sving. Jo mere pres jeg lagde på den, desto mere kraft kom der på dens udløb. Endelig stoppede den dog til sidst, og da laksen kom i fangstnettet, faldt spinneren ud… Den fine laks målte 100cm og vejede 11,140kg, slutter han.

Allan Kjærgaard laver som sagt sine egne spinnere. Du kan se hvordan han gør i artiklen her. Det er super let – og det giver mange spændende muligheder for at få spinnerne præcis, som du vil have det til din lokale å. Læs også mere om hvordan man bygger sine spinnere selv her.

 

Et grønnere valg - Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This