– Der foregå rigtig meget bag kollisserne for tiden for os, der også er trollingfiskere, fortæller Henrik Provstgaard. – Årets KlinteCup står nemlig for døren, og traditionen tro stiller både min kammerat Mikkel og jeg op for Raymarine Danmark.

– For en lille uges tid siden aftalte Mikkel Sylvest og jeg, at vi skulle mødes og få pisket noget kystvand af – samtidig med, at vi fik få vendt vores idéer, strategier, og koordinater, så vi står godt rustet til KlinteCup 2023. Op til turen så vejrudsigten super fin ud, og det lignede, at vi ville få en god tur til Møn. Men – på få timer ændrede det hele dog sig, og vi vågnede til 10 m/s med vindstød op til 17 m/s fra Øst – og samtidig kom der godt med vand fra oven.

– Klokken 07.00 landede vi på pladsen, og jeg fik gjort grejet klar samt finpudset et set-up til Mikkel. – Han er bosiddende på Stevns, og fra båden har fiskeriet gået pænt godt for ham. Men kystfiskeriet har dog drillet det års tid, hvor han har forsøgt sig med det, så med ønsket om at få lidt nye teknikker, og lidt råd til agnvalg og opsætningsmuligheder, var der skabt endnu en fin grund til at komme afsted.

– Vinden stod ikke helt øst, for vi mødte en relativ kraftig vind skråt på kysten, så der var en stor risiko for, at vandet var fyldt med møj. Det var dog til alt held kun de første godt 100 meter, der voldte lidt udfordringer, og efter en lille times tid, fik jeg et gevaldigt hug med to hurtige tunge rusk, mens vi nok lidt ukoncentreret vendte vores lakse strategier. Hugget sendte min Sportex Airspin direkte med spidsen i vandet, og sekundet efter rettede den sig ud, hvorefter min line kom retur – slap og livløs… Øv, øv og øv.

– Med en irriterede følelse i kroppen gik jeg på land for at lave et nyt setup. Jeg kan dæleme ikke huske, hvornår min line sidst er knækket, og jeg tilmed mistede en agn. Mikkel var hurtig, og lagde et langt, lavt kast op i vinden i den retning jeg lige havde haft det hug. Efter tre hurtige omdrejninger på hjulet, et spinstop, og tre lidt langsommere omdrejninger, startede lyden af en bremse, der brokkede sig, og linen blev pillet af hjulet. – HEEP, råbte Mikkel. Hans “kystforbandelse” var væk, alle udfordringerne var glemt, og smilet var kæmpe. Mikkel’s første kystørred var i hus, og han fik den sikkert landet ! Missionen var lykkes, og der blev skudt et par billeder af en storsmilende trollingfisker med sin første kysthavørred på 54cm.

– Hurtigt kom vi i vandet igen, og nu var den interne “håne-ret” fordelt. Jeg var bagud, oven på en mistet fisk, en tabt agn, og en knækket line, men 10 minutter senere fik jeg en målfisk, som hurtigt fik friheden igen! Humøret var højt, og godt 10 meter længere fremme sendte jeg Smølfen tæt på den nærliggende pynt, jeg så mange gange gennem tiden havde fået fisk på. Intet skete der mellem de sten, som normalt kunne holde fisk, så jeg satte tempoet op på Existen – og BANG, så var der dæleme liv i linen. Min klinge klappede atter sammen, jeg var klar, og efter fisken havde trukket line af, kom den for fuld skrue ud af vandet, idet en fuldfed sølvside viste sig i solskinnet. JAAAAA TAK. Hurtigt blev Mikkel og jeg enige om, at der var noget god størrelse på fisken, – så landes det skulle den dælene.  Og snart efter kunne vi på land storsmilende betragte den 64cm lange og 3230 gram tunge fisk.

– Så kom jublen, og det var nu tid til nogle grillede hotdogs oppe ved bilerne! Fisken havde fuldt inhaleret min krog, men den havde desværre revet den ene gælle løs, så jeg måtte aflive den på stedet. Maven var fyldt med temmelig store fjordrejer, og ikke børsteorm som forventet! Alt i alt en super dag på en stormfyldt kyst, hvor alt gik op i en højere enhed. Knæk og bræk derude.

Fisken er tilmeldt Kinetic Fiskecup 2023

 

Jans Lystfiskershop

 

Mikkel med sin fine havørred.

Mikkel med sin første kystørred. Øverst – Henrik Provstgaard med sin flotte havørred.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This