Vättern – Sveriges næststørste sø, blot 4-5 timers kørsel fra Sjælland, byder på et helt fantastisk trollingfiskeri, hvor alle kan være med. Her i weekenden var Jakob Nielsen fra Garmin Danmark sammen med sin kammerat Morten Petersen oppe for at prøve kræfter med fiskeriet, der mildest talt var bedre end godt. På trods af, at det var 20 år siden, de havde været der sidst, fik de på lidt over tre fulde dages fiskeri – helt uden lokalkendskab – 45 fisk, fordelt på både laks, rødding og søørred:

– Vi tog ud fra Hästholmens Havn, og vi kunne starte fiskeriet allerede en halv mil ud nærmest lige foran havnen, fortæller han. Det er et utrolig charmerende fiskeri, hvor man kan fiske ret tæt på land og virkelig opleve den svenske natur med både klipper og ørne. Og – fiskeriet bliver ikke ringere af, at man kan have det vildeste fiskeri iført shorts og t-shirt. Det er sgu´ noget andet end kolde vinterdage efter laks med flydedragt og isnende kulde… Da vi kom var der blikstille, hvilket ikke var med til at gøre fiskeriet mindre komfortabelt. Og der var masser af fisk. Den første dag fik vi mest mindre fisk, men så gik vi lidt op i blinkstørrelse og fiskede med 30 grams Toby, som på resten af turen tegnede sig for langt de fleste af de større fisk, som vi fangede.

 

Jakob Nielsen med en af turens flotte fjeldørreder.

                                                     Jakob Nielsen med en af turens flotte fjeldørreder.

 

– På de lidt over tre dage vi fiskede fik vi laks på 7 – 6,7 og 6 kilo – et par femkilos samt en hel del mindre laks i 1-1,5 kilos klassen. På ørredfronten blev det på fisk på 5 og 4 kilo, og det blev også til en hel del rødding på op til over fem kilo. Det meste af fiskeriet forgik over cirka 200 fod vand, og røddingerne huggede typisk dybt i cirka 75 fod.

– Under fiskeriet brugte vi flittigt vores Panoptix PS-30 transducer til at følge med i, hvad der skete derude bagved. Det er utroligt nyttigt at se, når fisk kommer op og fx følger uden at hugge, for så ved man – at der enten skal skiftes fart, vælges et nyt blink – eller gøres noget helt tredje for at få gang i fiskeriet. Og på den måde var der rigtig god action næsten hele tiden. Vi kan klart anbefale det her fiskeri til alle de danske trollingfiskere, der måske synes, at det går lidt sløjt for sig med det normale trollingfiskeri på Østersøen. Vättern varmer sent op – og vandet er derfor stadig ret køligt. Det betyder, at man – som antydet – kan opleve et aldeles fortrinligt fiskeri efter både laks, ørred og rødding iført bøllehat, badesandaler og en kold sodavand. What´s not to like?

Du kan høre meget mere om, hvordan du bruger Panoptix PS-30 i dit trollingfiskeri i denne video med Lars Frithjof Nielsen fra Garmin Danmark.

 

GHrejXperten

 

Morten Petersen med en smuk laks fra Vättern.

                    Morten Petersen med en smuk laks fra Vättern.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This