– Efter en lang og rimelig god geddesæson, blev det tid til karpefiskeriet, som fylder alt mit fiskeri fra april til november, fortæller Morten Billegaard Rasmussen. – Jeg lagde ud, som jeg plejer, i Pedersborg Sø, der ofte giver en fisk eller to fra sig, mens vandet stadig er koldt. Søen skuffede ikke og gav nogle fine fisk – bl.a. end skælkarpe på 13.2 kg, som er sørekord, samt to flotte spejlkarper på 15.3 og 14.2 kilo – plus en håndfuld mindre fisk.

– Så var det ligesom afprøvet, hvorefter jeg vendte blikket mod mit hjerte barn – nemlig Sorø sø, fortsætter han. – I denne sø har jeg fisket i snart 50 år, og den betyder derfor utrolig meget for mig. Den første enkelt overnatning gav ingen karper, men en flot rudskalle på 1550 gram. Den anden overnatning blev en større succes end den første, da jeg her får et hårdt take efter få timers fiskeri, lige da solen er forsvundet. Karpen får hurtigt viklet linen om nogle siv, så jeg hopper i båden og sejler ud mod den. Ude i søen får jeg den fri uden at se den, hvorefter den igen giver den gas, så jeg får kamp til stregen. Det bliver en ret spændende og hård fight imellem siv og grene, men det ender med, at jeg får den smukke skælkarpe nettet simultant med et højlydt råb af glæde! Årets første fisk fra min favorit sø viser sig at veje 15.5 kg, og er i fantastisk kondition, slutter den gæve karpefisker – alias Morten Gandalf.

 

Friluftsland

 

Du kan læse mere om Morten i denne artikel fra Fisk & Fris artikelarkiv, skrevet af Michael Howald Petersen.

Sorø karpernes overmand

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This