– Efter et familiearrangement forleden blev det endelig tid til en tur på kysten, fortæller Kasper Weidick Iversen fra Team Sportex. – Kursen blev sat efter Djurslands kyst, hvor et lille vindue skulle udnyttes, før vinden vendte, og ville forvandle kystens vand til kakao.

– Desværre valgte vækkeuret at lege stilleleg, så jeg ramte først kysten omkring klokken 8.30. Til min skræk var vinden var blæst op, men vandet var stadigvæk fiskbart. Min Sportex Captor RS-2 Seatrout 9′ 5-28g blev hurtigt rigget til, og de nu halvstore bølger stod ind over kysten. Det var dog intet problem for Captor’en, og der gik ikke længe, før jeg havde haft en undermåler samt 2 mindre målsfisk i hånden. Men herfra døde fiskeriet fuldstændigt ud.

– Fiskene var som forsvundet, og over middag havde vinden mudret mine favoritpladser til. Et valg skulle tages hurtigt! Skulle man søge ly i fjorden, eller opsøge mindre vindfølsomme pladser på yderkysten? Valget faldt på førstnævnte, hvilket skulle vise sig at være en god beslutning. Allerede fra starten viste forholdene, at chancerne var gode, og hurtigt knaldede den første gode fisk på! Stangen flexede i bund, og efter et par smukke spring samt et par gode udløb, kunne jeg lande en smuk, blank fisk omkring 50cm. Kastet efter kom den næste på 50cm, og sådan forsatte det. Fiskeriet stak helt af, og på en times tid i samme område, havde jeg fået 12 havørreder mellem 47 og 56cm. Men så døde fiskeriet også ud lige så hurtigt, som det begyndte.

– Med en times lys tilbage forsatte jeg hen langs kysten – dog uden held. Derfor besluttede jeg at tage tilbage til det gode spot, og i det sidste lys vendte yderligere 3 50´ere i nettet. En fed afslutning på en dag, som gik fra 0 til 100 på møj hidsig vis, slutter han.

 

Tohatsu

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This