– Siden torskepremieren 1 april er der landet godt med fine forsk op til omkring de tre kilo i Øresund – og der er især spottet store stimer ud for København. Sådan lyder det fra Martin Hubert – Spar Lystfiskeri.

– Noget tyder helt generelt på, at torskebestanden er på vej op i området, fortsætter han. – I februar så vi således i det sydlige Kattegat/nordlige Øresund enorme stimer af gydende torsk, der faktisk dækkede et kæmpestort område, fortsætter han. Torskene her var massivt tilstede et over 4 sømil eller næsten otte kilometer langt stræk, så det er virkelig gode tegn for det fremtidige fiskeri.

– Modsat hvad mange tror, så er torsk, der står massivt i buler IKKE gydende fisk, understreger han. – Når torskene gyder sker der nemlig det, at hunnerne stiger op i vandsøjlen i store spiraler, hvorefter hannerne følger efter og befrugter de udgydte æg (screendump ovenfor), slutter han.

Det bliver spændende at følge de nye torskeårgange i Øresund. Vi krydser fingre for, at de når at vokse sig store og fede.

Du kan booke havture efter blandt andet torsk med Spar Lystfiskeri her.

.

Jans Lystfiskershop

 

En fin torsk fra Øresund

 

Masser af torsk i Øresund

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This