– Endelig efter et par dage som turister pga. storm og for dårlige vejrforhold til fiskeriet, blev det igen nogenlunde til at vi kunne finde et par fiskbare pladser på Öland, fortæller Teis Bro Nielsen, der også guider her. Og der var ingen tvivl om i går aftes, at vi skulle ud fra morgenstunden.

– Vi var ikke helt enige om, hvor vi skulle hen, men heldigvis for Jim, var det mig, der kørte bilen og bestemte vejen. Valget stod på en af de pladser, hvor jeg tidligere i år fik en af de store. Det viste sig efter 10 minutter, at være rigtigt valgt: Jim fik nemlig et hug, og et til – og tredje gang sad den der. Det var en tung fisk, som trak line af hjulet lige fra den huggede, til den lå i nettet. YES MAN. Jim fik en krammer, og lidt omtumlet vrøvl kom ud af munden på ham, indtil det gik op for ham, at det var en rigtig pæn hanfisk på 65 cm og 3.1 kg, som havde slugt Jægerblinket med en dyb krogning.

– Kort efter lavede vi et pladsbytte, hvor det så også lykkedes mig at få en fisk, som huggede helt ude i kastet på mit 747 blink. Fisken fik hurtigt friheden igen efter et lille foto. Alt i alt en dejlig morgen, som blev fejret med oksemørbrad på grillen til middagsmad, så energien nu er der til en aftentur igen. Men først skal Jim lige i vandet, for vi har en lille regel, at når vi er på Öland og fanger en havørred på 65 cm eller større, så er det i vandet. I går stod jim og grinte af mig – i dag kan jeg betale tilbage på den konto!

 

Harald Nyborg

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This