Her forleden var jeg et smut ude og fiske efter karper – og det endte med at blive en af de der nætter, som det lige tager et par dage at komme sig over. Jeg havde fodret pladsen op med CFC Spicy Squid 18 mm boilies i tre dage, så der var dækket godt op, da jeg ankom til pladen og gjorde min stænger klar til natten.

Jeg var lidt sent ude og nåede – traditionen tro fristes jeg til at sige – lige akkurat at få det sidste takel ud, inden det var blevet bælgravende mørkt. Jeg var lige akkurat faldet i søvn, da min bidmelder gav lyd fra sig, og jeg var over stangen med et tigerspring. Men desværre var det en brasen på omkring de to kilo. Og sådan blev det ved…

Hver gang jeg lige akkurat var faldet i søvn bippede det – og seancen gentog sig med en slimplade på cirka 2 kilo. Da klokken var tre om natten var jeg godt mør, og var efterhånden nået til det punkt, hvor jeg sagde til mig selv: Får jeg så meget som ét eneste brasenhug mere, så hiver jeg alle stængerne ind og får en god søvn. Eller det vil sige det af den der reelt set var tilbage. Jeg skulle jo være klar til at uploade nye nyheder til fiskogfri.dk allerede klokken 7 om morgenen – dvs fire timer senere…

Heldigvis var det næste hug et fuldblods screaming run fra en karpe, der allerede i modhugget lagde ud med et seriøst udløb ud over det plateau, hvor jeg fiskede. Efter en virkelig god fight kunne jeg lande en smuk 13,8 kilos spejlkarpe – og hermed fortrød jeg ikke, at jeg lod stængerne ligge.

Alene tanken om, at jeg skulle op og opdatere fiskogfri.dk cirka 4 timer senere, gjorde, at jeg valgte ikke at genkaste stangen og fiskede resten af natten med blot to stænger. Resten af natten skete der ikke mere, og der var heldigvis ikke flere brasen dig lod sig friste. Da morgenen oprandt fik jeg uploadet et par nyheder, fotograferet fisken – og lige som jeg skulle til at hive de to stænger ind, fik jeg endnu et screaming run, der viste sig at være fra en gudesmuk ti-kilos skælkarpe, der leverede en heftig fight på kortdistancen.

Næste gang jeg fisker pladsen bliver det nok med dobbelt 24 mm boilies, så knapt so mange brasen bliver hængende på krogen.

 

Vi ses derude – Jens Bursell

 

Grejxperten

 

En perfekt ti-kilos skælkarpe til Jens Bursell

En perfekt ti-kilos skælkarpe til Jens Bursell.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This