Hvad er egentlig en perfekt overnatning ved karpesøen? Er det, når bidmelderne kimer hele natten, så man slet ikke får sovet – eller er det egentlig i den modsatte og mere afdæmpede ende af skalaen? Skal man på arbejde den næste dag og præstere noget, er det i hvert fald helt sikkert, at man med førstnævnte model, er pænt smadret dagen derpå – selv efter adskillige kopper morgen, formiddags–, middags- og eftermiddagsdagskaffe…

Forleden da jeg var afsted på en hurtig overnatning stod den på sidstnævnte model. Jeg var fremme ved søen en times tid, inden det blev mørkt, og kunne lige nå at kaste alle tre takler ud, så de lå perfekt på 2-3 meters dybde. I tusmørket tændte jeg mit mikrolejrbål – et fyrfadslys i et syltetøjsglas. Og så stod den ellers på en god gang aftensmad og en kold øl, mens mørket gradvist omsluttede den lille bivy. Efter en times tids aftenhygge besluttede jeg mig for at hoppe i posen – og jeg var blot lige ved at slumre hen, da den yderste bidmelder hylede for fulde gardiner. Jeg var jo ikke engang faldet rigtig i søvn, så jeg var derfor hurtigt ude af posen, i støvlerne – og henne ved stangen for at gøre modhug.

Der var massiv modstand i den anden ende, og fisken – der nappede en Scopex/banan bolie fra CFC-bait, gav ren fin kamp, som dog foregik fuldstændig efter planen uden de store problemer. På de to andre stænger var linerne nemlig tynget ned til bunden af baglodder, så på trods af, at åbningen i sivene var ret lille, gik fighten på kortdistancen og landingen også fuldstændig planmæssigt – på nær en mindre sok, da jeg jokkede en tak for langt ud…

Fisken var en super smuk gammel spejlkarpe på 10,4 med nogle ret flotte grove skæl, som blev sacket på dybt vand, så jeg kunne fotografere den i det første morgenlys. Lidt efter gik jeg i seng – og hørte ikke en lyd fra mine Fox bidmeldere resten af natten, så jeg fik en perfekt nattesøvn. Da vækkeuret ringede klokken seks, var der allerede varm kaffe på termokanden, som jeg kunne indtage i min sovepose med udsigt til et mylder af vågnende liv ved søen. Allerede klokken halv syv kunne jeg hive min bærbare frem og uploade dagens første nyheder på fiskogfri.dk, mens morgenen i sit eget sløve og sympatiske tempo blev til formiddag – og bivyen blev så varm – at jeg så mig nødsaget til at rømme soveposen og komme ud for at strække benene.

Så hvad er egentlig den perfekte karpeovernatning? Jo – da jeg arbejder de fleste dage med at opdatere fiskogfri.dk til dig, så er den perfekte karpenat for mig meget tæt på det jeg, som lige oplevede her: En fin karpe, der timer sin ankomst helt perfekt, så man både kunne få en fin fisk og en fantastisk fangstoplevelse – samtidig med, at man får en perfekt nattesøvn, og en dejlig morgen at vågne op til – frisk og veloplagt til en ny dag på jobbet.

En af mine venner var ude samme nat ved et andet vand og fik 18 hug med cirka én times mellemrum. Ét af huggene var en karpe på 11 kilo – resten var småkarper og brasen. Bevares – hans karpe var lidt større end min, og han havde haft non stop action. Men jeg havde med sikkerhed fået den bedste nattesøvn – og undgik en tilværelse som zombie i tre dage efter!

 

Tohatsu

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This