– Endnu engang fik jeg klemt en aftentur ind efter arbejde, fortæller David Johnsen. – Jeg ankommer på pladsen og kastefisker fra bredden med min Westin W10 stang. Allerede i første kast får jeg en fisk lige over målet, som hurtigt bliver genudsat – og få kast efter får jeg endnu en fisk i samme størrelse! Og sådan fortsætter det ellers den næste times tid med et fantastisk bonanza fiskeri. 

– 6 fisk senere med kun en enkelt undermåler iblandt får jeg kigget over på min makker, imens jeg ligger et langt kast ud med min 24g Sandy Inline i farven Golden Sandeel og siger til ham ”Der må da være en 60-70 centimeters havørred imellem de her fisk”. Og i samme sekund jeg siger det, kommer der et voldsomt hug langt ude i kastet! Jeg kan med det samme mærke, at dette er en større fisk end de andre! Den plasker rundt ude i overfladen, og derefter går den hårdt og tungt på langs af kysten! Nu er der i hvert fald ikke nogen tvivl om, at det er en rigtigt god fisk!

– Den kæmper rigtigt godt, og efter et par minutter får jeg den ind til stenene, hvor min makkersidder klar med W3 C&R nettet og får den landet! Og hvilken fisk! Vi er helt euforiske og med det samme krammer jeg min makker og takker ham for at have fået den sikkert i nettet. Et øjeblik er jeg overbevist om at fisken er 70cm+, men da den kommer på målebåndet viser den ”kun” 66cm – dog i en imponerende kondition! Fisken er fuldfed samt blank, og imens jeg afkroger den, begynder den at gylpe hundestejler og kutlinger op. En fantastisk fisk som fortjente sin frihed igen. Og det fik den! Efter at have taget nogen billeder satte vi den nemlig ud igen.

 

Grejxperten

 

David Johnsen med sin flotte havørred, der huggede på en Sandy Inline fra Westin.

David Johnsen med sin flotte havørred, der huggede på en Sandy Inline fra Westin.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This