– Fluelinen suser gennem øjerne og strækker sig helt efter hensigten langt ind mod åbningen i sivene. Jeg er svært tilfreds med udgangspunktet for indtagningen, da fluen rammer vandet tæt på søbredden. Sidst jeg var her, udløste et lignende kast, at en grov madamme inhalerede fluen. – Sådan lyder der fra Christian Lang Jensen, Team Sportex.

– Jeg indleder med tre hidsige træk i fluelinen efterfulgt af et langt stop. Fluen står nu med siden til derude. To længere træk og endnu et langt stop følger. Intet sker. Jeg fortsætter med at variere indtagningen af fluen.

– Lige som jeg er ved at tro, at det ikke sker i dag, strammer linen op, efter fluen har hængt roligt i vandet nogle sekunder. Tilslaget falder prompte, og med det samme står det klart, at jeg har en god fisk for enden af linen. Hun går tungt og skaber en stor hvirvel på overfladen, da hun slår med halen første gang. Mit hjerte galoperer. Heldigvis har brormand gjort sig klar med nettet. Jeg øger presset på madammen, men hun lader sig ikke påvirke. I stedet søger hun ud over dybere vand, hvor hun for alvor kan presse fisker og grej til bristepunktet. Der bliver dog ikke givet ved dørene, for jeg vil ikke udtrætte hende mere end højest nødvendigt. Minutterne går, og hun nærmer sig båden. Martin er hurtig, da hun viser sig i overfladen første gang. Hun er tydeligvis ikke træt, da det går op for hende, at hun er i nettet. 

– Nøj, hvor er hun flot og særdeles velnæret. Mit sejrsbrøl er ikke til at tage fejl af, og glæden er stor. Hun får lige lov at komme sig i det store Sportex Predator landingsnet inden en hurtig vejning og et par fotos. Kampvægten lyder på 8,6 kilo. Sekunder senere forlader hun mine hænder med et voldsomt slag med halen og glider elegant afsted mod skrænten. Jeg nyder synet nogle sekunder, før brormand får en highfive og en stor tak for det gode arbejde med nettet. Da jeg lader fingrene glide ned over forfanget bestående af den slidstærke Climax Seamaster Fluorocarbon i 0,90 mm, er der ingen skader at bemærke, selvom dette er dagens fjerde fisk på fluestangen. Jeg hæfter mig ved, hvor vigtigt det er at have fuld tiltro til grejet, når den gode fisk hugger. 

 

Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This