– Det er nærmest blevet fast kutyme, at min bror og jeg besøger lokale åer i april for at bidrage til “oprydningen” efter vinterens udslip af regnbueørreder, fortæller Christian Lang Jensen fra Team Sportex. – Udover, at det målrettede fiskeri efter undslupne regnbuer er en lille hjælp for de hjemmehørende fiskearter i åen, er fiskeriet særdeles underholdende. 

– De hårdtfightende ørreder samt forårets stemninger udgør essensen af fiskeriet, og er man villig til at få nogle kilometer i benene, kan man næsten altid finde en eller flere iltre regnbuer i vandløb med nærliggende dambrug. Typisk søger vi regnbueørrederne omkring stryg og tilløb, hvor iltindholdet i vandet er højt. Det er tilsyneladende noget, den nordamerikanske fiskeart kan lide. Det er heller ikke unormalt, at de står midt i åen, hvor de er lidt nemmere at komme til. 

– Da grøde og høje siv langs brinkerne heller ikke er et problem på denne tid af året, kan man problemfrit benytte lidt kortere eller mere spinkle stænger, end man normalt ville gøre. Jeg går derfor ofte med min Sportex Magnific Finesse på 7,7 fod med kastevægt fra 7 til 23 gram eller min Sportex Graphenon Seatrout ULR på 9 fod med kastevægt fra 1 til 9 gram. På det seneste regnbuesats ved åen var det sidstnævnte stang, som kom med på tur. Den leverede varen i form af en stærk og yderst velfightende regnbueørred. Min bror og jeg hjemtog yderligere en regnbue hver, og vi fik desuden en god håndfuld bækkere, som alle fik friheden igen. Alt i alt var det en skøn dag, og jeg ser frem til den næste tur til åen. 

 

Friluftsland

 

 

 

Når jeg fisker små woblere, jeg gerne vil tilføre lidt ekstra liv via korte vip med stangen, falder valget ofte på min Magnific Finesse. Den har en hurtig og yderst sensitiv klinge.

– Når jeg fisker små woblere, og jeg gerne vil tilføre lidt ekstra liv via korte vip med stangen, falder valget ofte på min Magnific Finesse, siger Christian. – Den har en hurtig og yderst sensitiv klinge.

 

Spinneren er min foretrukne agn i åen, og i den sammenhæng er min Graphenon Seatrout ULR yderst velegnet.

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This