Grej er for fedt – og det kan man bare ikke få nok af… Men – man kan godt blive lidt træt, når det ligger og roder alle mulige steder. Her får du lidt inspiration til, hvordan du kan lave et mindre depotrum om til et fedt lille fiskerum, så alle dine fisketing kan blive opbevaret snorlige, så det oven i købet ser godt ud!

AF KASPER SVENSSON

FISKERI har altid været en del af mit liv. Helt lige så langt tilbage som jeg kan huske – faktisk allerede som blot to måneder gammel, havde mine forældre mig med til Helsingør hver weekend, hvor jeg lå i liften, mens de hev den ene torsk op efter den anden. I løbet af årene, er det blevet til en hel del fiskeri, både ved havet, fra kutter, men også rundt i de forskellige put and take søer, hvor én sø har skilt sig ud. For små 20 år siden satte jeg mine ben i Poppelsøen for første gang, og har siden brugt mange timer på at jagte regnbue ørreder hos dem. Derudover har jeg brugt umådelige mange timer sammen med min morfar, der var havne fogeden i den gamle fiskeri havn i Jyllinge. Her var det op tidlig morgen og tømme garn, og ind og aflevere fangsten af ål. Det var den gang fjorden bugnede med ål, og det ikke var unormalt at have 30-40 kilo med ind, hver morgen. En dag havde jeg fået nok af torsk, rødspætter og put and take søer – og gik i stedet mere over til medefiskeriet – blandt andet efter karper.

Jeg har således fisket efter lidt af hvert – og har derfor også en del drej, som det er fedt at få lidt styr på opbevaringen af.

Fra depot til fiskerum

Vores lille familie er netop flyttet ind i en ny stor og lækker lejlighed. Inden det skete, var jeg så snedig at få sat krav om, at det ene lille depot rum under trappen til første salen skulle være mit, til fiskegrej og værktøj. Jeg er netop blevet far, og det skulle vise sig at være verdens nemmeste barn, for hun sover igennem hver nat, har ingen problemer med at spise, og er helt igennem nem at have med og gøre. Jeg har derfor haft fint med tid til at realisere min drøm – at få lavet mit eget fiskerum. Her her kan du se – trin for trin – hvad jeg har gjort for at forvandle mit depotrum til lækkert lille rum til mine fisketing.

 

Jeg lagde ud med at måle rummet op. Selvom jeg havde gjort mig en masse tanker og ideer, var det desværre ikke alt der var plads til. Og eftersom min forlovede ikke ville have at jeg borede for mange huller i væggene, skulle jeg også lige gennemskue, hvordan jeg greb den udfordring an.

1. Jeg lagde ud med at måle rummet op. Selvom jeg havde gjort mig en masse tanker og ideer, var det desværre ikke alt der var plads til. Og eftersom min forlovede ikke ville have at jeg borede for mange huller i væggene, skulle jeg også lige gennemskue, hvordan jeg greb den udfordring an.

 

Jeg startede ud med at bygge skelettet i venstre side, hvor stængerne skulle hænge. Jeg var fra start ikke helt enig med mig selv, om hvordan sektionen med hjulene skulle laves, men der kom en løsning hen af vejen.

2. Herefter byggede jeg  skelettet i venstre side, hvor stængerne skulle hænge. Jeg var fra start ikke helt enig med mig selv, om hvordan sektionen med hjulene skulle laves, men der kom en løsning hen af vejen.

 

Som så meget andet i projektet, havde jeg en ide til hvad jeg ville have lavet, og hvordan det skulle se ud, men uden nogle former for håndværker uddanelse, var det ikke helt nemt, at gennemskue hvordan det skulle gribes an.

3. Som så meget andet i projektet, havde jeg en ide til hvad jeg ville have lavet, og hvordan det skulle se ud, men uden nogle former for håndværker uddanelse, var det ikke helt nemt, at gennemskue hvordan det skulle gribes an.

 

Jeg valgte at bygge anden sektion op med 4 rum. Alt er bygget med fyrretræslister, og 3 mm mdf plader, der er savet ud med fukssvans, og sømmet på.

4. Jeg valgte at bygge anden sektion op med 4 rum. Alt er bygget med fyrretræslister, og 3 mm mdf plader, der er savet ud med fukssvans, og sømmet på.

 

Efter jeg havde gjort mig en masse tanker, valgte jeg i bedste James Bond stil at forsøge mig med at lave en “hemmelig dør”. Jeg var dog i tvivl om, hvordan jeg skulle bygge døren, så den lukkede i med skjulte hængsler, og at købe nogle, var ikke en løsning jeg var tilfreds med.

5. Efter jeg havde gjort mig en masse tanker, valgte jeg i bedste James Bond stil at forsøge mig med at lave en “hemmelig dør”. Jeg var dog i tvivl om, hvordan jeg skulle bygge døren, så den lukkede i med skjulte hængsler, og at købe nogle, var ikke en løsning jeg var tilfreds med.

 

Jeg fandt en løsning efter en del søgen på nettet. Jeg borede simpelthen et par huller, hvor jeg kunne sætte nogle dyvler. Jeg kunne have lavet det hele ud af metal, men forsøgte at holde budget så lavt som muligt.

6. Jeg fandt en løsning efter en del søgen på nettet. Jeg borede simpelthen et par huller, hvor jeg kunne sætte nogle dyvler. Jeg kunne have lavet det hele ud af metal, men forsøgte at holde budget så lavt som muligt.

 

Efter at have fundet en løsning på hængslerne, var det i gang med at bygge selve døren op.

7. Efter at have fundet en løsning på hængslerne, var det i gang med at bygge selve døren op.

 

Nu var der blot tilbage, at få savet de sidste plader til og få dem sømmet op, og sat de sidste spotlys i. Beslagene til hjulene blev tegnet af en arbejdskollega ud fra nogle billeder jeg fandt på Facebook, og derefter printet på vores 3D printer.

8. Nu var der blot tilbage, at få savet de sidste plader til og få dem sømmet op, og sat de sidste spotlys i. Beslagene til hjulene blev tegnet af en arbejdskollega ud fra nogle billeder jeg fandt på Facebook, og derefter printet på vores 3D printer.

 

Så blev det store male dag.Vi havde en rest maling tilbage fra køkkenet, hvilket passede mig fint, da jeg så blot kan tørre af med en fugtig klud.

9. Så blev det store male dag.Vi havde en rest maling tilbage fra køkkenet, hvilket passede mig fint, da jeg så blot kan tørre af med en fugtig klud.

 

Det færdige resultat af sektionen med stænger og hjul.

10. Det færdige resultat af sektionen med stænger og hjul.

 

11.Her kan du se det færdige resultat af sektionerne med endegrej og diverse. Den øverste hylde, mangler jeg stadigvæk at finde en god løsning til, så alle mine præsten blink kan stå fremme, men samtidig også er nemme at pakke ned, når der skal jagtes burhøns.

11. Her kan du se det færdige resultat af sektionerne med endegrej og diverse. Den øverste hylde, mangler jeg stadigvæk at finde en god løsning til, så alle mine præsten blink kan stå fremme, men samtidig også er nemme at pakke ned, når der skal jagtes burhøns.

 

12.Dette er døren til det “hemmelige” rum, hvor bedchair, bivy, tasker, spande osv står.

12. Dette er døren til det “hemmelige” rum, hvor bedchair, bivy, tasker, spande osv står.

 

 

13.Det færdige resultat. Som prikken over i’et, kører alle spot lys på en sensor, så det hele tænder automatisk, når døren bliver åbnet.

13 Det færdige resultat. Som prikken over i’et, kører alle spot lys på en sensor, så det hele tænder automatisk, når døren bliver åbnet.

 

Hvidovre Sport

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This