Maj og juni er topsæson til dappefiskeri – eller sightfishing – efter karper. En af dem, der har været ude og dyrke dette super sjove og ekstremt spændende fiskeri er Thoke Wistoft:

– Min sidste tur resulterede i 4 mindre fisk – 2 skælkarper og 2 spejlkarper. Den største var beskedne 3,6 kilo, men til gengæld blev den dappet lige under stangspidsen, leverede en super fight og havde virkelig flotte proportioner.

– Dappefiskeri er klart den mest underholdende form for karpefiskeri med godt gang i adrenalinen, når en karpe nærmer sig brødet. Det mest simple setup til dette fiskeri er uden sammenligning en kraftig spinnestang, løsline og en super skarp enkeltkrog. Til dappefiskeriet bruger jeg normalt fletline, mens den yderste meter er flourocarbon med en str. 6 VMC 7021 karpekrog for enden. Agnen er som regel bare toastbrød, men kan også være hundemad, i søer der er plaget af mange andefugle. Mit setup består af en 8 fods Rapala Countdown Classic stang i 21-77 grams kastevægt, samt et Okuma Cedros 4000, som egentlig er beregnet til saltvandsfiskeri, men som er et sindsygt stærkt spinnehjul, der egner sig virkelig godt til, når karperne skal holdes i kort snor, hvis der fiskes i nærheden af snags – eksempelvis sunkne grene eller lignende.

 

Jans Lystfiskershop

 

Til sit dappefiskeri bruger Thoke Wistoft en Rapala Countdown Classic stang i 21-77 grams kastevægt, samt et Okuma Cedros 4000 fastspolehjul.

Til sit dappefiskeri bruger Thoke Wistoft en Rapala Countdown Classic stang i 21-77 grams kastevægt, samt et Okuma Cedros 4000 fastspolehjul.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This