Daiwa har i årtier været kendt for at producere kompromisløse fiskehjul. Et af de nyeste skud på stammen inden for fastspolehjulene er 19 Certate LT, der er som skabt til hårdt slid, når der virkelig kastes og spinnes igennem med spinnegrejet. Modellen blev lanceret sidste sommer, men nu er der kommet et 5000´er til Danmark, der er som skabt til fx laksespin i åen.

Monocoque kroppen giver en ekstrem stivhed, som styrker hjulet. Det, at den er lavet i ét stykke, så man fx ikke bruger plads til samleskruer, gør, at den fylder mindre udvendigt samtidigt med, at der er bedre plads indvendig til hjulets ædlere dele – set i forhold til et hjul, hvor huset er lavet af to eller flere dele.

På trods af det kompakte design af hjulhuset er der altså plads til et forstørret Tough Digi-Gear, der er med til at sikre en silkeblød og friktionsfri gang under indspinningen. Dette gear er en forbedring af det originale Digi-Gear II.

Magseal teknologien gør ikke bare konstruktionen mere vandtæt, men nedsætter også opstartsfriktionen på omdrejningen af håndtaget med 15% i forhold til den gamle udgave, så nydelsen ved at spinne ind ”uden at mærke det”, bliver om muligt endnu større.

Hjulhuset er lavet af koldhærdet Extra Super Duralumin. LT står for light and tough – og det kan man roligt sige, at hjulet er. Prisen for denne perle af et fastspolehjul, som har Long Cast ABS spole og 10 kuglelejer, ligger i kyststørrelserne 2500-3000 på 3599 – 3749 kroner. Den nye 5000 udgave koster 3999 kroner og fås både med hurtig udveksling på 6,2:1 med 105 cm pr. omdrejning (DXH) samt i en lavere gearet version på 5,2:1 (D), der tager 87 centimeter line ind pr. omdrejning.

Tjek også Daiwa på facebook og instagram

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This